Koncertscene i privaten

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dorte Hartmann, direktør i Puffin Artlab, har arrangeret koncerterne. Det handler om at bringe kulturen tættere på befolkningsgrupper, der ikke er kulturbrugere i forvejen. Foto: Hans Ravn

Det er sjældent, man får et kram af arrangøren, når man er til koncert. Men det får hver og én af de cirka 30 publikummer, der møder op til koncert med Nana Jacobi på Blåkildevej fredag aften. Men måske er det stedet, der indbyder til det. For rammen for koncerten er et privat rækkehus på Blåkildevej.

- Det er lidt et socialt eksperiment. Det handler blandt andet om, hvordan man skaber relationer, og når man holder koncert i et privat hjem, indbyder det til, at man er sammen på en anden måde. Hvis man tager på 1000Fryd for at høre musik, taler man som regel kun med dem, man er taget afsted med, forklarer Dorte Hartmann.

Hun er direktør i Puffin Artlab, der i samarbejde med 9220 Aalborg Øst, Kulturhuset Trekanten og 1000Fryd har arrangeret koncerterne.

Arrangementet er mere end en koncert. Det handler nemlig om at bringe kulturen tættere på en befolkningsgruppe, der ikke er storforbrugere af den.

- Men det handler også om, at give folk udenfor bydelen et andet indtryk af Aalborg Øst. Når man får klistret det her ghettomærkat på sig, som Aalborg Øst har, får folk et bestemt indtryk. Jeg vil gerne nedbryde fordommene, siger Dorte Hartmann.

Derfor starter arrangementet med en byvandring, hvor deltagerne får indblik i et Aalborg Øst, der er i gang med en omfattende modernisering.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.