Udland

Konen til svensk milliardarving fundet død

Hans Kristian Rausing, som er arvingen til milliardimperiet Tetra Pak, har mistet sin kone, som er fundet død.

Konen til svensk milliardarving fundet død

Eva Rausing, som er en af Storbritanniens rigeste kvinder, er tirsdag fundet død i sin fashionable bolig i et af Londons velhaverkvarterer. Det skriver Sky News.

Den 49-årige kvinde er gift med den svenske rigmand Hans Kristian Rausing, som er arving til familiedynastiet Tetrapak. Koncernen har tjent milliarder på at lave hverdagspraktisk emballage, som man blandt andet kender fra mælkekartoner.

Omstændighederne omkring dødsfaldet i London er endnu uklare, og resultaterne fra obduktionen af den 49-årige Eva Rausing, som er født i USA, ligger endnu ikke på bordet.

Ifølge Expressen kan dødsfaldet skyldes en overdosis af narkotika. Det pengestærke par har angiveligt tidligere begge kæmpet med et narkomisbrug.

Avisen skriver, at britisk politi har anholdt Hans Kristian Rausing, som mistænkes for at være blandet ind i sagen.

Grunden til Tetra Pak-emballagens sejrsgang over hele kloden blev lagt i den svenske by Lund i 1930, da stamfaderen til Rausing-klanen, Ruben, sammen med en kompagnon startede emballage-firmaet Åkerlund og Rausing.

I slutningen af 1940'erne startede Ruben Rausing sammen med sønnerne Gad og Hans selskabet Tetra Pak AB for at udvikle og markedsføre familiens bud på emballage til flydende levnedsmidler.

De første maskiner var klar i 1952, og i årene siden bredte Tetra Pak sig langt ud over Sveriges grænser, siden 1960 i et tempo med én til to nye fabrikker om året.

Tetra Pak-emballage bruges i dag over store dele af verden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.