Udland

Konference om fred i Syrien kommer tidligst i juli

Ifølge russerne kan oppositionen i Syrien ikke blive enige om, hvem der skal deltage i fredskonference.

Konference om fred i Syrien kommer tidligst i juli

En international konference, der skal forsøg at skabe fred mellem de stridende parter i Syrien, kommer tidligt på benene i juli.

Det oplyser en russisk diplomat, efter at repræsentanter fra USA, Rusland og FN onsdag mødtes for at drøfte betingelserne for konferencen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Men man nåede ikke til enighed og konferencen bliver derfor ikke til noget i denne måned.

Ifølge russerne skyldes den manglende enighed, at den syriske opposition hverken kan beslutte, om den vil deltage, eller hvem, der i givet fald skal repræsentere oprørerne.

- Lige nu er det mest komplicerede spørgsmål nok, hvem der skal deltage i konferencen, siger Ruslands viceudenrigsminister Gennadij Gatilov ifølge russiske nyhedsbureauer.

- Det hele hænger på, at oppositionen i modsætning til regeringen ikke har besluttet, om man vil deltage i konferencen, siger Gatilov og tilføjer, at den syriske opposition heller ikke kan enes om, hvem der skal repræsentere den på en konference.

Da de øvrige deltagere skal være enige om "alle forhold omkring rammerne for det kommende møde" betyder oprørernes uenighed, at konferencen ikke kan nå at blive holdt i juni.

- Forskellige grupper vil hver især repræsenteres, og de har deres egne dagsordner, siger Gatilov med henvisning til oprørsgrupperne.

- Vores partnere, især USA, der samarbejder med oppositionen, må arbejde hårdt på at overbevise oppositionen om, at den skal samle én delegation. Ellers vil alt for mange delegationer deltage i konferencen, siger Ruslands viceudenrigsminister.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.