EMNER

Kongelig medalje for 40 år på NORDJYSKE

- Nej, hov, stop! Jeg får lige en ide... vi prøver lige... Sådan ville det med garanti have lydt med begejstret entusiasme ved det månedlige orienteringsmøde i Kuppelsalen på NORDJYSKE Medier, hvis det lige havde været sådan, at billedet af gårsdagens særlige begivenhed skulle tages af pressefotograf Jens Morten.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Medaljer har Jens Morten haft mange af som aktiv i Siegfreds Fodvarmere - men Den Kongelige Belønningsmedalje har han fået for egen fortjeneste.Arkivfoto: Jørn Lynge

Men tværtimod var det ham, der blev fotograferet - med blomster og sammen med sin øverste chef: Nemlig da Jens Morten af chefredaktør Per Lyngby på dronning Margrethes vegne fik overrakt Den Kongelige Belønningsmedalje for sine 40 år som pressefotograf i bladhuset. Hverken dagens hovedperson eller hans kolleger fra redaktionen kendte til overraskelsen, før begivenheden fandt sted, og først da Jens Morten havde forladt salen for at passe dagens andre gøremål, forplantede tanken sig: At sådan ville det aldrig være foregået, hvis Jens Morten af alle havde været på dén side af kameraet, som de fleste har oplevet ham fra: Han ville have arrangeret virkeligheden efter sit eget helt specielle talent - talentet for at tage billeder af store følelser. - Nej, hov, stop! jeg får lige en ide... Og så ville han havde fået chefen til at fæstne den fornemme medalje på modtagerens bryst - og på den måde både have forlænget nydelsen for hovedpersonen og bredt den ud til tilskuerne og ikke mindst til avisens læsere. Det er nemlig det, Jens Morten er rigtig dygtig til, og som han fortjener sin medalje for. Og dronningen vil glæde sig, hvis hun hører om, hvor glad og stolt Jens Morten er for anerkendelsen. Oprigtigt rørt og oprigtigt taknemmelig - bedst udtrykt med den bemærkning, som en god ven har hørt ham sige. Med henvisning til Jens Mortens næsten lige så mange år i showorkestret Sigfreds Fodvarmere: - Det var mit højeste ønske at få sådan en rigtig, ægte medalje. Nu har jeg pyntet mig med alle mulige af slagsen, når vi var ude at spille, men det var jo tingeltangel og lånte fjer. Nu har jeg for første gang fået en, som nogen synes, jeg har gjort mig fortjent til. Og det er netop det, han har, fremgår det af den indstilling, som hans arbejdsgiver har sendt til hoffet: - Pressefotograf Jens Morten er intet mindre end en institution. Han har beskrevet store og små begivenheder i mere end 40 år fra dronningebesøg til møde i husmoderforeningen, ulykker og de store, glædelige begivenheder. Han er en markant del af den nordjyske identitet med sin billeddækning gennem de mange år. NORDJYSKE Medier har ikke blot været Jens Mortens arbejdsplads. Det har været hans liv, og han fortjener til fulde at blive tildelt Den Kongelige Belønningsmedalje. Jens Morten har været pressefotograf på Aalborg Stiftstidende og siden NORDJYSKE Medier siden september 1968, og han planlægger at markere jubilæet samtidig med sin fratrædelse i sommer. Festlighederne i anledning af begge dele markeres med en reception i bladhuset 30. april.