EMNER

Kongelig visit i Marineforeningen

De 35 værnepligtige gaster var midtpunkt for samværet

Marineforenin-gens formand Knud Erik Qvick kunne ved ceremonien i foreningens lokaler overrække kammeratskabs-bægeret til Thomas Pedersen fra Ulsted. 
Foto: bent Jakobsen

Marineforenin-gens formand Knud Erik Qvick kunne ved ceremonien i foreningens lokaler overrække kammeratskabs-bægeret til Thomas Pedersen fra Ulsted. Foto: bent Jakobsen

FREDERIKSHAVN:Alle sejl var sat til det store hædersgilde, da Frederikshavn marineforening tirsdag lagde rammer til et kongeligt besøg. Det var besætningen fra Kongeskibet Dannebrog, der indtog lokalerne i Søndergade blandt andte for at være midtpunkt for overrækkelsen af årets kammeratskabsbæger til en af de 35 værnepligtige gaster. Det var formanden for Marineforeningen Knud Erik Qvick, der foretog overrækkelsen som gik til Thomas Pedersen, der oprindeligt kommer fra Ulsted i Hals Kommune. Knud Erik Qvick tydeliggjorde at Thomas Pedersen om nogen havde fortjent hæderen. Kammeratskabsbægeret uddeles som tidligere år efter indstilling fra samtlige 35 gaster ombord på Dannebrog. De værnepligtige gaster var også i givende humør. De overrakte således Marineforeningen et foto fra årets togt - et foto taget fra Færøerne. Ud over gasterne deltog også flere af officererne og repræsentanter fra Frederikshavn bystyre. Og måske ikke uden grund. Bystyret har nemlig en finger med i spillet, når det gælder kammeratskabs-bægeret. Kommunens økonomiudvalg har nemlig tidligere besluttet at give et tilskud på 3000 kr. til to årlige arrangementer i regi af Marineforeningen. Støttebeløbet går primært til at indkøbe kammeratskabs-bægre med inskription til gaster udpeget af skibenes egne besætninger.