KV17 Vesthimmerland

Landmanden vandt over bykongen

S og V fik flertal til at sætte Per Bach Laursen (V) på borgmestertronen i stedet for Knud Kristensen, som de ikke har tillid til

Trods et flot personligt valg måtte borgmester Knud Kristensen bøje sig for et nyt flertal, der satte Per Bach Laursen (V) i borgmesterstolen.  Foto:Claus Søndberg

Trods et flot personligt valg måtte borgmester Knud Kristensen bøje sig for et nyt flertal, der satte Per Bach Laursen (V) i borgmesterstolen. Foto:Claus Søndberg

VESTHIMMERLAND:Valget faldt efter flere timers intense forhandlinger i et af Messecenter Vesthimmerlands mødelokaler, hvor repræsentanter for alle partier i det nye byråd sad i møde. Alle. Undtagen borgmesterpartiet Konservative, der var sat uden for døren.

Årsagen var, at borgmester Knud Kristensen har gjort sig grundigt upopulær ved de øvrige partier ved blandt andet ikke at fortælle hele sandheden omkring salg af en grund til ungdomsboliger i Aars.

Derfor var det primært Venstre og Socialdemokratiet, der skulle blive enige om, hvem der skulle have den største post i kommunen de næste fire år.

SF’er viceborgmester

Det blev Per Bach Laursen, der kom først ud af mødelokalet foran blitzen fra kameraer og tv-fotografer. Det blev som kommunens nye borgmester fra januar måned.

Venstre gik ved valget frem fra seks til otte mandater, mens socialdemokraterne fik hele tre nye repræsentanter i byrådet og dermed syv på de vigtige sæder.

Det rakte dog ikke til posten som viceborgmester. Den fik SF’s Theresa Berg Andersen, mens socialdemokraterne til gengæld belønnes med flere tunge udvalgsposter.

- Jeg er overvældet og glad over at blive borgmester. Men jeg synes også det har været dyrt for Venstre at afgive flere af posterne, sagde Per Bach Laursen efter aftalen.

Konservative uden gevinst

Trods et flot personligt valg til Knud Kristensen tabte han dog 2000 af de over 5000 stemmer han fik ved sidste valg. Det var stærkt medvirkende til at Konservative gik tilbage fra ti til syv mandater.

Da de øvrige partier ikke ville forhandle med ham til konstitueringen, blev det den ikke genopstillede entreprenør Hans Jørgen Kastberg og den nyvalgte, tidligere sparekassedirektør Svend Jørgensen, der forhandlede for Konservative. De kom dog først ind i mødelokalet, da de øvrige partier havde lagt de store linjer. Og det fik de stort set intet ud af. Kun de to menige poster i det syv mand store økonomiudvalg, som deres valg efter reglerne berettiger til.

VestHimmerlandsListen kom ind med ét mandat, SF holdt fast i to af fire mandater, Dansk Folkeparti har stadig to.

Hverken Radikale Venstre, Liberal Alliance, Borgerlisten Vesthimmerland, Kommunisterne eller Retsforbundet opnåede valg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.