Udland

Konkret terrortrussel spolerer nytårsfejring i München

Kort før midnat nytårsaften har politiet i München evakueret to togstationer efter "konkrete" terrorbeviser.

En terrortrussel overskygger festlighederne nytårsaften og -nat i den tyske storby München. En time før 2015 blev til 2016 i Tyskland, satte politiet ind og evakuerede to togstationer efter en "konkret" terrortrussel.

Fem timer senere er stationerne igen åbnet for trafik og passagerer, oplyser en talskvinde for politiet i München ifølge dpa.

Det betyder, at tog igen kører til og standser på stationerne efter klokken 04 natten til fredag. Dog er politiet fortsat massivt til stede og kontrollerer rejsende.

Politiet kom i alarmberedskab sent nytårsaften, da myndighederne fik beviser på, at et muligt angreb kunne være under opsejling i byen, og beviserne var så håndfaste, at de ikke kunne ignoreres.

- Vi har konkrete beviser, som vi ikke kan feje ind under gulvtæppet, sagde en talskvinde ifølge en række tyske medier kort før klokken 23.

Politiet evakuerede i den forbindelse hovedbanegården og stationen München-Pasing.

- Alle skal forlade Pasing-stationen og hovedbanegården. Togene kører ikke længere! Følg venligst alle anvisninger fra betjente på stedet, skrev Münchens politi på Twitter.

- Vi har konkrete indikationer på, at der er planlagt et terrorangreb. Undgå venligst store folkemængder og de to togstationer, lød det yderligere.

Omkring klokken 01 lokal tid meddelte myndighederne, at den militante gruppe Islamisk Stat (IS) menes at stå bag planerne, der angiveligt indebar, at flere gerningsmænd skulle udføre selvmordsangreb i den sydtyske storby.

Myndighederne fik oplysningerne om truslen fra flere kilder, skriver dpa. Blandt andet var tip fra franske myndigheder afgørende.

De seneste meldinger fra efterforskningen peger på, at mellem fem og syv personer er involveret, siger Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, på et pressemøde natten til fredag.

- De informationer, vi har fået fra politiet, tyder på, at der er tale om planlagte selvmordsangreb på Münchens hovedbanegård og/eller på stationen München-Pasing. Der er konkrete tegn på mellem fem og syv gerningsmænd, siger han ifølge dpa.

Det står dog ikke klart, om op til syv selvmordsbomber efter den angivelige plan skulle eksplodere, eller om nogle af personerne anses for at skulle fungere som hjælpere uden et bombebælte.

I forbindelse med terrortruslen sendte Münchens politikorps en advarsel om at undgå store folkemængder ud på Twitter. Meldingen kom efterfølgende på en række andre sprog, så turister i byen også blev orienteret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.