Udland

Konkurrenter protesterer mod Norwegians indtog i USA

Det norske selskab omgås reglerne. Blandt andet ved at benytte asiatisk personal, hævder amerikanske rivaler.

Konkurrenter protesterer mod Norwegians indtog i USA

Flere luftfartsselskaber i USA forsøger at forhindre en ny konkurrent - det succesrige Norwegian - i at komme ind på det amerikanske marked.

De amerikanske myndigheder opfordres til at afslå det norske selskab Norwegians ansøgning om at få lov til at flyve i USA på en EU-licens. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Indsigelsen kommer fra American Airlines, Delta, United og US Airways.

De begrunder deres modstand med en påstand om, at Norwegian forsøger at omgå love og arbejdsmarkedsaftaler for at skaffe sig fordele i konkurrencen med de amerikanske selskaber.

Blandt andet ved at anvende asiatisk personale på langdistanceflyvninger. Og det er et brud på luftfartsaftalerne mellem USA og EU, mener de amerikanske selskaber.

Men det afvises af det norske selskab.

- Vi omgår ingen regler, vi følger lovgivningen til punkt og prikke, og det vil vi også gøre i fremtiden, siger Norwegians kommunikationsdirektør, Anne Sissel Skånvik, til Dagens Næringsliv.

- Disse flyselskaber har domineret luftrummet over Atlanterhavet og fastholdt høje billetpriser. De ønsker naturligvis ingen konkurrence, siger hun om de amerikanske selskaber.

Norwegian har i øjeblikket en licens, der begrænser mulighederne for at flyve fra Europa. Selskabet har derfor søgt om at flyve sine USA-ruter på en EU-licens med fly, der er registrerede i Irland.

Den amerikanske pilotforening har tidligere også gjort indsigelser over for myndighederne med hensyn til at lade Norwegian flyve i USA.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.