Konkurs gav tilbagegang for Aalborg Lufthavn

Som det eneste område viser udenrigstrafikken fremgang. Det skyldes blandt andet Turkish Airlines nye rute til Istanbul.Arkivfoto: Michael Bygballe

Som det eneste område viser udenrigstrafikken fremgang. Det skyldes blandt andet Turkish Airlines nye rute til Istanbul.Arkivfoto: Michael Bygballe

AALBORG:Cimber Sterlings konkurs i maj trækker stadig tydelige spor i passagertallene for Aalborg Lufthavn.

I juli oplevede lufthavnen således en tilbagegang på næsten 11 procent i forhold til juli sidste år.
I alt rejste 112.714 passagerer til og fra lufthavnen i juli mod 126.589 passagerer i samme måned 2011.
Tilbagegangen skyldes næsten udelukkende indenrigstrafikken på ruten til København, idet udenrigstrafikken steg med 4,4 procent til 30.174 passagerer.
Cimber Sterlings konkurs ses også på chartertrafikken, som viser en tilbagegang på 14,2 procent i juli i forhold til samme måned sidste år. I alt rejste 26.172 passagerer på charterferie fra Aalborg og flyene var i den grad fyldt i juli, idet kabinefaktoren nåede helt op på 98,6 procent.
Det skyldes ikke mindst, at Cimber Sterling skulle have fløjet en stor del af charterselskabernes ferierejser, men efter selskabets konkurs kort inde i sommerprogrammet var selskaberne tvunget til at finde erstatningsfly, hvilket ikke lykkedes i alle tilfælde.
- Når belægningsprocenten nærmer sig 100, viser erfaringen, at mange må gå forgæves. Jeg er selvfølgelig glad for at efterspørgslen er der, men ærgerlig over, at mange af vores loyale passagerer har måttet finde alternativer eller været nødt til at blive herhjemme i regnen. Vi ved heldigvis allerede nu, at der kommer meget mere kapacitet til næste sæson, lyder det fra Søren Svendsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden