Nordjylland

Konkurs rammer ikke pasning af børn

Landsorganisation er begæret konkurs, men børn i nordjyske institutioner bliver passet

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Medarbejdere i Frie Børnehaver og Fritidshjem fik ikke løn ved udgangen af april, og det er årsagen til, at organisationen er blevet begæret konkurs.

Ni nordjyske selvejende institutioner trækker på landsorganisationens ekspertise, men en konkurs får ingen betydning for pasning af børnene.

Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem er paraplyorganisation for 450 selvejende daginstitutioner, puljeordninger og private institutioner i Danmark. Organisationen har eksisteret siden 1937, mens landsforeningen blev stiftet i 1949.

Landsforeningen varetager blandt andet en række administrative opgaver samt pædagogisk faglig rådgivning for institutionerne.

Arbejder på redningsplan

Mandag er der møde i Sø- og Handelsretten om sagen, og landsforeningen oplyser mandag morgen, at alle ledende medarbejdere sidder i møde med den kurator, der er udpeget til at behandle konkurssagen.

Konkursbegæringen får ikke konsekvenser for pasningen af børnene i de selvejende institutioner.

Det slår formanden for daginstitutionen Stokrosen i Vestbjerg, Heidi Hedegaard Jørgensen fast. Hun er blevet kontaktet af flere bekymrede forældre mandag morgen.

- Vi er en selvejende institution, og vi står selv for driften af børnehaven. Det kommer ikke til at gå ud over pasningen af børnene i vores børnehave, hvis landsforeningen går konkurs, siger Heidi Hedegaard Jørgensen.

Hun tilføjer, at børnehaven i Vestbjerg har trukket på eksempelvis juridisk assistance hos landsforeningen, men den hjælp kan børnehaven finde andre steder, hvis det ender med en konkurs.

Børnene passes

Også lederen af Børnehaven Bakkely i Vestbjerg, Lone Lauenborg Breitenstein, understreger, at børnene bliver passet.

- Vi kan melde os ind i en anden organisation, hvis vi vil det. Det skal vi have fundet ud af, Men en konkurs får ingen betydning for pasning af børnene, siger Lone Lauenborg Breitenstein.

De ni nordjyske institutioner, som er selvejende, men er en del af landsforeningen er:

Aalborg: Børnehaven Tusindfryd på Kong Hans Gade, Børnehaven Bakkegården på Årestrupsvej, Børnehaven Valmuen på Konvalvej, Daginstitutionen Troldehulen på Kollegievej.

Sindal: Sindal Private Børnehave Myretuen.

Mosbjerg: Vendsyssel Børnehus.

Vestbjerg: Børnehaven Bakkely og daginstitutionen Stokrosen.

Løkken: Børnehuset Mariehønen

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.