Konkurser: En fjerdedel færre drejer nøglen om

I årets første fire måneder faldt antallet af konkurser med 26 procent i forhold til samme periode året før

I årets første fire måneder er 1260 virksomheder gået konkurs. Det svarer til et fald på 26 procent sammenlignet med året før.

Det står klart, efter at Bisnode, der er Nordens største kreditvurderingsbureau, har opgjort antallet af virksomhedskonkurser i april til 283.

Det svarer til et fald på 15 procent i forhold til marts, og ifølge Bisnode er det et tydeligt knæk på kurven, da konkurserne i årets første fire måneder ellers har ligget nogenlunde på samme niveau de seneste tre år.

Martin Stabell, der er Risk Management Specialist hos Bisnode, siger, at der er grund til optimisme i erhvervslivet.

- Den positive trend fra første kvartal fortsætter i april. Både udviklingen fra måned til måned og sammenligningen med de senere år taler deres eget sprog.

- Det går fremad for dansk erhvervsliv, og kigger vi på antallet af konkurser, kommer vi længere og længere væk fra krisens lange skygge, for hver måned der går, siger Martin Stabell.

På brancheniveau er det dog et broget billede. Det er fortsat bygge- og anlægsbranchen, der trækker det samlede konkursniveau i positiv retning. Her faldt antallet af konkurser fra 58 i april sidste år til 37 i år.

- Byggeriet udvikler sig i rigtig god retning, ligesom vi så det i sidste måned. Også mindre sæsonfølsomme brancher som eksempelvis fremstillingsbranchen har haft en rigtig god start på året med et samlet fald i konkurser på 31 procent siden januar, hvis vi sammenligner med sidste år, fortæller Martin Stabell

Til gengæld står det sløjere til i engros- og detailhandlen, der ellers havde en flot start på året. Engros- og detailhandlen oplevede en stigning i konkurser i april på 18 procent til i alt 66 konkurser i forhold til samme måned sidste år.

Ejendomsbranchen fortsætter også de positive takter og bød kun på 13 konkurser i april i år mod 21 samme måned sidste år, hvilket svarer til et fald på 38 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst