Konkurskarantæne til Tiger-leverandør

Sø- og Handelsretten har idømt direktør en konkurskarantæne, efter at hans selskab blev tømt for biler og et millionbeløb forud for en konkurs

Arkivfoto: Torben Hansen
Erhverv 19. juni 2017 07:31 - Opdateret 20. juni 2017 13:05

DANMARK: To års konkurskarantæne. Det har Sø- og Handelsretten idømt den tidligere direktør og ejer af handelsvirksomheden Visticker ApS, der har været leverandør af varer til Tiger-butikkerne.

Visticker ApS har købt varer fra selskabet bag Premier Is, Mejerigaarden, og videresolgt varerne til selskabet Zebra, der driver Tiger-butikkerne. Det skriver Fagbladet 3F.

Den dømte er Niklas Schneidermann Bach. Han har gennem flere år arbejdet tæt sammen med en af Danmarks største slikgrossister, David Yüksel - som ligeledes er indstillet til konkurskarantæne for sin rolle i ledelsen af Visticker ApS, der er under konkurs. Visticker ApS blev drevet fra David Yüksels privatadresse i Nordsjælland.

Sø- og Handelsretten skriver i kendelsen, at retten finder, at Niklas Bach har "udvist groft uforsvarlig forretningsførelse, og at han derfor er uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed".

- Dommen taler for sig selv. Retten har givet konkursboet medhold i, at der var grundlag for konkurskarantæne, siger kurator og advokat Andreas Kærsgaard Mylin til Fagbladet 3F.

Kuratoren ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen, men han oplyser dog, at Niklas Bach har kæret afgørelsen.

Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode får et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, hvori den pågældende ikke hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelse.

Fagbladet 3F har forsøgt at få kommentarer til sagen fra Niklas Bach, men han har ikke reageret på hverken mail eller telefonopkald. Hans advokat i sagen, Peter Herskind, der er partner i firmaet Pro Erhvervsadvokater, har "ingen kommentarer" og henviser til Niklas Bach.

Advokat Peter Herskind bekræfter dog, at Sø- og Handelsrettens afgørelse er anket til Østre Landsret.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...