Konkurstruet lysfirma kan have løjet om kaffekontrakt

Hesalight, der er kollapset de seneste måneder, har muligvis løjet om en stor kontrakt, skriver Børsen.

Ritzau
A Starbucks store is seen inside the Tom Bradley terminal at LAX airport in Los Angeles Foto: Reuters/Lucy Nicholson
14. november 2016 08:19

Endnu en bombe kan vise sig at ligge skjult i regnskaberne hos det konkurstruede selskab Hesalight.

Hesalight var længe en hyldet væksthistorie, da selskabets lysløsninger baseret på LED-lys ifølge regnskaberne gik som varmt brød.

Men meget af salget var ikke reelt, og nu er selskabet i en stor krise. Investorerne har krævet selskabet konkurs, og der arbejdes for en redning.

Nu sår insidere ifølge Børsen tvivl om ægtheden af en stor kontrakt med Starbucks i Schweiz. Den var værdisat til 186 millioner kroner, men er nærmere omkring 5,2 millioner kroner værd.

Erhvervsstyrelsen valgte i foråret at tjekke lampeproducenten Hesalights regnskaber for andet halvår af 2014 og bad i den forbindelse om at se tre kontrakter.

Den største af disse var ifølge svaret fra Hesalight en kontrakt med kaffegiganten Starbucks i Schweiz til en værdi af 186 millioner kroner.

Swissledprojects var involveret i kontrakten som agent og bekræfter over for Børsen, at det var dem, der skabte kontakten mellem Starbucks og Hesalight.

Mauro da Rold, der er medstifter og finansdirektør for Swissledprojects, har dog et lidt andet billede af størrelsen på kontrakten.

- Det er meget langt fra den virkelige kontrakt.

- Vi taler om 50 til 60 salgssteder i Schweiz og Østrig, og hvis du går ind i en Starbucks, kan du se, at det er umuligt at betale så højt et beløb for lys alene, siger Mauro da Rold til Børsen.

Han vurderer, at kontrakten var omkring 700.000 euro værd (5,2 millioner kroner, red).

Hesalight har ikke ønsket at udtale sig om, hvorvidt selskabet skulle have en anden kontrakt med Starbucks end den omtalte. Dette er derfor uvist.

Dog nævner revisionshuset EY ikke Starbucks blandt Hesalights største kunder i en fortrolig rapport, som Børsen er i besiddelse af.

/ritzau/FINANS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...