Udland

Konservativ EU-spids lægger Thorning på is

Formanden for konservativ gruppe i EU-Parlamentet blev væk, da statsministeren sagde farvel til parlamentet.

Konservativ EU-spids lægger Thorning på is

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener, at det danske formandskab har haft et godt samarbejde med EU-Parlamentet. Men ikke alle parlamentarikerne er enige.

Formanden for den konservative gruppe, Joseph Daul, blev væk, da statsministeren holdt sin afskedstale til parlamentet, hvor der ellers var store roser til parlamentets samarbejdsevner og kompromisvilje.

- Han har forklaret, at det danske formandskab for ham at se sluttede, da beslutningen om Schengen blev truffet. Derfor er det logisk, at han ikke deltager, siger Joseph Dauls pressetalsmand Antoine Ripoll.

Han refererer til en ændring i Schengen-reglerne, der efter EU-Parlamentets mening ikke gav indflydelse nok til parlamentet.

Det fik nogle parlamentarikere til at rase over det danske formandskab, og Joseph Daul erklærede, at han fremover kun ville tage kontakt direkte til ministerrådet.

- For mig sluttede det danske formandskab den 7. juni (da aftalen blev vedtaget, red.), lød det fra Jospeh Daul.

- Du kan kalde det en boykot, eller bare konstatere, at han foretrak ikke at deltage, siger Antoine Ripoll.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var ellers fuld af lovord til parlamentet, da hun tirsdag morgen holdt sin afskedstale på vegne af det danske formandskab. Hun roste parlamentet for samarbejdsevner og vilje til at søge kompromis.

Bendt Bendtsen (K), der er medlem af den konservative gruppe i parlamentet, understreger da også, at det langt fra er alle parlamentarikere, der er vrede på formandskabet. Han var selv til stede under Thornings tale.

- Statsministeren holdt en udmærket tale og redegjorde for formandskabets resultater. Desværre var der ikke så mange til stede, men det kan måske have noget at gøre med tidspunktet, siger han.

Thorning gik på talerstolen i Strasbourg klokken 8.30.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kæmpe politiaktion i Aalborg Øst
Luk