Kommunalpolitik

Konservativ tro er ikke nok til at flytte endnu flere penge til Dyne-Larsen

Byrådet står fast på en ekstra mio. kr. til golf i Gatten

Golfturneringen i Gatten kan få en mio. kr. ekstra fra den vesthimmerlandske kommunekasse. Arkivfoto

Golfturneringen i Gatten kan få en mio. kr. ekstra fra den vesthimmerlandske kommunekasse. Arkivfoto

AARS:Det ligger fast, at dyne-milliardæren Lars Larsen kan få en ekstra million kroner fra kommunekassen i Vesthimmerland til sin golfturnering "Made in Denmark" de år, turneringen spilles på golfcentret i Gatten.

Det slog et stort byrådsflertal torsdag fast, efter at et flertal i økonomiudvalget onsdag aften var kommet frem til netop det forslag. Selvom det dermed på forhånd var givet, at det ville ende sådan ud, så gav støtten til golfturneringen anledning til en lang debat i byrådssalen.

Sagen er nemlig den, at de syv konservative medlemmer er bange for, at en million kroner kontant fra kommunen ikke er nok til at få Lars Larsen til at hive turneringen tilbage til Vesthimmerland. Derfor forslog de, at Vesthimmerlands kommune spytter i alt 2,5 mio. kr. i golfturneringen.

Turneringen har gennem en årrække været afholdt på golfcentret i Gatten, men Lars Larsen har besluttet, at den i år skal flytte til golfbanen i Silkeborg.

I de kommende uger tygger folkene bag den prestigefyldte golfturnering imidlertid på, hvor den skal afholdes fremadrettet. Og Vesthimmerland vil meget gerne have den tilbage fra 2019.

De år, golfturneringen har været afholdt her, har kommunen bidraget med arbejdskraft. Hvor meget arbejdet er værd i kroner og øre, er svært at gøre nøjagtig op. Dog ligger det fast, at der på det tekniske område ydes et bidrag fra kommunen svarende til omkring 700.000 kr. Hertil kommer også andet arbejde fra f.eks. borgmesterkontoret og den lokale turistorganisation.

På byrådsmødet i går kom den konservative Allan Ritter med det forslag, at kommunen bidrager med 2,5 mio. kr. - alt incl., - til golfturneringen hvert af de år, den afholdes i Vesthimmerland.

- Vi har kunnet lytte os lidt frem til, at det er i det leje, støtten skal ligge, hvis vi skal have golfturneringen tilbage, sagde Allan Ritter.

Det fik DF’eren Brian Christensen til at spørge, om det er noget, de konservative ved nøjagtigt.

Det svarede Allan Ritter ikke på, men hans gruppeformand, Henrik Dalgård, betegnede det mere som en "mavefornemmelse".

Hverken Henrik Dalgård eller Allan Ritter har siddet med direkte ved forhandlingsbordet.

Det har til gengæld borgmester Per Bach Laursen (V). Og han understregede, at golffonden og Lars Larsen ikke har meldt konkret ud, hvad kommunen skal komme med i kroner og øre, hvis man skal være sikker på, at turneringen kommer hjem til Vesthimmerland.

- Det er ikke en information, jeg har fået, sagde borgmesteren, som oplyste, at han også er i dialog med en række eksterne sponsorer i bestræbelserne på også at få dem til at yde tilskud til Made in Denmark i den kommende tid.

Herefter blev det konservative forslag om et samlet bidrag på 2,5 mio. kr. årligt sendt til afstemning. Det kunne kun de konservative selv bakke op om.

Bagefter havnede forslaget på en mio. kr. plus kommunal arbejdsindsats til afstemning. Det stemte alle for - undtagen SF’eren Theresa Berg Andersen. Hun vil ikke give støtte til turneringen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst