Konservative går slukørede fra møde om skoleskemaer

De lange skoledage bliver der ikke ændret på, konstaterer Konservative efter møde i forligskredsen.

Da skoleleverne vendte tilbage til klasseværelserne efter sommerferien, måtte mange forældre og dernæst politikere spærre øjnene op over, hvor lange skoledagene var blevet.

Derfor mødtes de partier, der står bag den folkeskolereform, der nu er vedtaget, onsdag med undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

Det møde resulterede i, at skolerne nu får et brev fra politikerne, der indskærper, at kommunerne har mulighed for at afkorte undervisningstiden ved at konvertere den understøttende undervisning til to-voksen-undervisning i fagundervisningen.

Men det er slet ikke godt nok for De Konservative, der har valgt at markere deres protest ved ikke at være medunderskriver af brevet.

- Jeg synes, at der skulle have været løsninger på bordet, der havde imødekommet den kritik, der har været fra forældrene af de utroligt lange skoledage, siger undervisningsordfører Mai Mercado (K).

- Jeg synes ikke, det er en løsning bare at præcisere reglerne. Jeg havde gerne set at man havde lavet nogle mere fleksible ordninger for dispensation fra den understøttende undervisning.

Hun understreger dog, at partiet fortsat er en del af forligskredsen.

- Jeg tror, det er bedre at true med at blive end at true med at gå, siger Mai Mercado.

Undervisningsministeren understreger, at kommunerne med reformen har fået stor frihed til at indrette skoledagen.

- Den frihed forpligter til, at man lokalt påtager sig ansvaret og finder gode løsninger, der er afstemt med forældrene, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.