Konservative ruster sig til valgkamp

Fremover bliver der færre konservative folketingskandidater. God mening at pulje ressourcer, mener forsker.

Konservative ruster sig til valgkamp

Der bliver længere mellem de konservative folketingskandidater til næste valg. Til gengæld bliver kandidaterne mere kendte, håber partitoppen.

De Konservative har nemlig vedtaget et sæt nye love for partiet, der skal gøre partiorganisationen mere smidig og effektiv.

Fremover kan de konservative folketingskandidater opstille i flere kredse modsat i dag, hvor hver konservativ vælgerforening skal opstille sin egen kandidat.

Selvom det kan virke som en teknisk detalje, vil det få væsentlig betydning for partiets muligheder for at klare sig i konkurrencen med de andre partier, tror partisekretær Martin Dahl, der er den øverst ansatte i partiet.

- Det skal gøre vores kampagner bedre og sætte kandidaterne mere fri til at føre valgkamp i flere kredse, siger Martin Dahl.

- Jeg tror, vi får mere gejst. De kandidater, vi har, får mere albuerum, og det bliver sjovere at være foreningsaktiv, siger Martin Dahl.

Sigge Winther Nielsen, der forsker i partier og vælgeradfærd ved Københavns Universitet, vurderer, at Det Konservative Folkeparti bliver mere centralt styret efter ændringerne.

- Når et parti er blevet så lille, som De Konservative er, giver det god mening at pulje ressourcerne om en enkelt kandidat, siger han.

Derudover har De Konservative sat gang i et nyt talentudviklingsprogram. Partiet bruger professionelle konsulenter til at hjælpe med at pleje og uddanne de politiske talenter, der dukker op blandt de konservative græsrødder.

Ifølge Sigge Winther Nielsen er De Konservative det første danske parti, der tager den metode i brug.

- Konservative har aldrig været bange for at tage erhvervslivets metoder til sig. Man kan godt forestille sig, at det er noget, andre partier gerne ville arbejde med også, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst