Konservative savner ambitioner i regeringens vækstplan

Elementerne i regeringens konkurrenceevnepakke er gode, men man bør gå endnu længere, siger Konservative.

Konservative savner ambitioner i regeringens vækstplan

De Konservatives leder, Lars Barfoed, er ikke just imponeret over den vækstplan, som regeringen fremlægger tirsdag formiddag, og som skal øge danske virksomheders konkurrenceevne og skabe gang i væksten.

Den er et skridt i den rigtige retning, siger han. Men den er dog ikke vidtrækkende nok.

- Jeg synes, at der er gode elementer i regeringens plan, som jo også ligger i den jobpakke, vi har fremlagt til forhandlingerne.

- Men der skal bare skrues op for ambitionerne, og så mangler vi i hvert fald et element indtil videre. Og det er, at vi skal have gjort op med den stigende grænsehandel, der er, siger Lars Barfoed.

Han foreslår en sænkning af forskellige punktafgifter, så danskerne begynder at bruge nogle flere penge i den lokale butik i stedet for at køre over grænsen for at købe ind.

Regeringens plan indeholder blandt andet en sænkning af selskabsskatten fra 25 procent til 22 procent, en genoplivning af den såkaldte boligjob-ordning samt en sænkning af væksten i det offentlige forbrug fra 0,8 procent til 0,4 procent.

Men Barfoed så gerne, at man gik hårdere til værks.

- Det er fundamentale udfordringer, vi står over for, hvis vi skal skabe flere job til danske familier, og det skal vi, siger Barfoed.

- Selskabsskatten skal længere ned end de 22 procent. Boligjob-ordningen kan gøres endnu bedre, og i vores 2020-plan står der jo, at vi gerne ser endnu lavere vækst i det offentlige end det, regeringen lægger op til, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst