Partier: Pressemøde om slettede sms'er rejser flere spørgsmål

Onsdag har statsministeren holdt pressemøde om praksis med at slette sms'er. Konservative har flere spørgsmål.

Hverken De Konservative eller Venstre mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde fik svaret på alle spørgsmålene om hendes automatisk sletning af sms'er.

Hverken De Konservative eller Venstre mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde fik svaret på alle spørgsmålene om hendes automatisk sletning af sms'er.

KØBENHAVN:Onsdagens pressemøde om slettede sms'er har ikke svaret på alle de spørgsmål til sagen, som De Konservative har. Snarere tværtimod.

- Det er lige før, det rejser lige så mange spørgsmål, som det svarer på, siger formand Søren Pape Poulsen efter pressemødet-

Den seneste uge har der været stort fokus på statsminister Mette Frederiksens (S) sms'er, efter det kom frem, at de slettes automatisk efter 30 dage.

Det er blevet problematiseret, da en kommissionen, som undersøger forløbet omkring minksagen, uden held har efterspurgt sms'er, og onsdag var der så indkaldt til pressemøde om sagen.

Stort set samme melding kommer fra Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde.

- Der er efterhånden væsentligt flere ubesvarede spørgsmål, end der blev givet af svar på det pressemøde, siger hun.

Noget af det, som Søren Pape Poulsen og Sophie Løhde savner svar på, er, hvornår den automatiske sletning begyndte.

Onsdag på pressemødet kom det frem, at det formentlig er sket siden "senest i sommeren 2020". Nærmere kom statsministeren det dog ikke.

- Jeg synes også, det er utroligt, at vi har tre medarbejdere og en statsminister i Statsministeriet, der har en fast procedure med at slette af sikkerhedshensyn.

- Men det giver ikke mening, når man for eksempel ikke har haft samme procedure i Justitsministeriet, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Han henviser til de tre medarbejdere i Statsministeriet departementschef Barbara Bertelsen, departementsråd Pelle Pape og stabschef Martin Justesen.

De sletter alle tre ligesom Mette Frederiksen automatisk sms'er. Onsdag kom det så frem, at førstnævnte stod fadder til statsministerens slettefunktion.

Ifølge Søren Pape Poulsen vil De Konservative nu se på, hvordan de kan få svar på nogle af de spørgsmål, de stadigvæk brænder inde med.

- Nu gør vi klar til spørgetime på tirsdag, og så må vi se på samråd eller andre møder, hvordan vi kan få statsministeren til at svare.

- Men nu skal vi lige have samlet op på pressemødet. For jeg synes godt nok, der er mange spørgsmål, som stadig står ubesvaret hen, siger han.

Venstres Sophie Løhde udelukker heller ikke mulige samråd og spørgetimen.

- Jeg havde helt ærligt troet og håbet, at når hun indkalder til pressemøde, så giver hun nogle svar på de her meget simple spørgsmål, siger hun.

Hos De Radikale, der er et af regeringens støttepartier, mener retsordfører Samira Nawa, at det er godt, at der er kommet flere svar. Hun undres dog stadig over flere ting, skriver hun på Twitter.

- Vi må umiddelbart lægge til grund, at statsministeren taler sandt om, at hun ikke bevidst har holdt materiale væk fra minkkommissionen, skriver hun i en kommentar.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.