Konservative: Thornings udkantspakke er smålapperier

Brian Mikkelsen er ikke imponeret over regeringens planer for vækst i yderområderne.

Den konservative erhvervsordfører Brian Mikkelsen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Den konservative erhvervsordfører Brian Mikkelsen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

"En blandet landhandel" af 50 initiativer, der skal skabe vækst i hele Danmark. Sådan beskriver statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i dagens udgave af Berlingske regeringens plan for vækst i yderområderne.

Men spørger man den konservative erhvervsordfører Brian Mikkelsen burde planen snarere beskrives som "smålapperi på smålapperi".

- Det er en pinlig omgang, statsministeren leverer. Det svarer til, at man sætter et plaster på et åbent benbrud, siger Brian Mikkelsen.

- Vi har et Udkantsdanmark, som halter gevaldigt bagefter, og så kommer der en masse ord, men der mangler konkret handling.

Helle Thorning-Schmidt har ikke præsenteret en samlet liste over de 50 initiativer, og hun vil ifølge Berlingske heller ikke afsløre den samlede størrelse eller finansieringen af dem.

Men avisen skriver dog, at en lempeligere planlov, lettere adgang til bredbånd, mere effektiv byggesagsbehandling og større tilskud til øfærger er med.

Det imponerer ikke Brian Mikkelsen.

- Det er en opsamling, et godt bunkebryllup, hvor man laver lidt genbrug. For eksempel det med bredbånd og hurtigere tilladelser er nogle af de ting, vi har snakket om i flere år, siger han.

De Konservative ønsker i stedet at lette skatter og afgifter for erhvervslivet og gøre planloven endnu mere fleksibel.

- Det, der skal til, er, at turismen får lov til at blomstre. Og at det bliver attraktivt at investere i arbejdspladser, siger Brian Mikkelsen.

Helle Thorning-Schmidt siger til Berlingske, at vækstinitiativerne ikke har noget navn, og rent størrelsesmæssigt ikke tåler sammenligning med tidligere vækstpakker.

Hun vil heller ikke kommentere, om en del af finansieringen skal komme fra ændrede regler for generationsskifte af familieejede virksomheder, et forslag som Dagbladet Børsen tidligere har omtalt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.