Konservative undsiger Løkkes finansiering af nye kampfly

Der må findes en anden løsning, siger Konservatives formand om indkøbet af Danmarks nye kampfly F-35.

Danmarks forsvarspolitik står ved en skillevej, siger formand for Konservative Søren Pape Poulsen søndag i sin grundlovstale.

Han sår stor tvivl om, hvorvidt budgettet kan holdes og sætter spørgsmålstegn ved piloternes arbejdsbetingelser, og antallet af timer et fly skal være på vingerne.

Finansieringen bliver taget fra Forsvarets materielbudget det næste årti.

- Man køber kampfly, men man skriver samtidig under på, at både flåden og hæren i ti år kan få vente sig nogle ordentlige knubs. Det er en aftale, jeg har meget svært ved at se mig selv indgå.

- Så, kære Lars Løkke Rasmussen: Du må finde en anden løsning, siger Søren Pape Poulsen henvendt til Danmark statsminister.

Regeringens udspil til Danmarks nye kampfly er, at der skal købes 27 fly af typen F-35. Indkøbsprisen alene ventes at blive på 20 milliarder kroner.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) har tidligere sagt, at han ikke vil afvise at åbne for at tilføre Forsvaret flere penge i forbindelse med næste års forhandlinger om et nyt forsvarsforlig.

Det har SF dog afvist pure.

I en såkaldt dimensioneringsrapport er det blevet vurderet, at med 27 fly vil der i spidsbelastede situationer være opgaver, som Danmark ikke vil kunne løse.

Partierne bag forsvarsforliget diskuterer, om man skal følge regeringens anbefaling om at købe 27 fly fra den amerikanske producent.

Der er ikke en formel bagkant for, hvornår de skal nå frem til enighed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.