Konservative vil åbne Thisteds 2019-budget

Ugen efter at en enig kommunalbestyrelse vedtog næste års budget ønsker de konservative at budgettet åbnes for at sænke skatten - formålet er at undgå straf hvis kommunerne samlet overskrider budgetaftale med staten

THISTED:Borgmester Ulla Vestergaard (S) og viceborgmester Niels Jørgen Pedersen (V), skal tage initiativ til at genåbne Thisted Kommunes budget for 2019.

Opfordringen kommer fra de konservative i Thy ugen efter, at en enig kommunalbestyrelse stemte næste års budget hjem - med en uændret skatteprocent på 25,5.

Og det er netop skatten, der er årsag til det konservative ønske om at se på budgettet endnu en gang.

- Vi mener, at Thisted Kommune bør lette skatten med 133 mio. kroner over fire år. Kommunen får de 66 mio. kr. refunderet, og en nedsættelse af kommuneskatten vil afhjælpe den straf, kommunen fik i 2008 for at sætte skatten op. Et årligt beløb på godt 2 mio, som vi skal betale under alle omstændigheder, siger den konservative gruppeformand Jens Kr. Yde, som tilføjer, at Thisted muligvis straffes for, at andre kommuner overskrider budgetaftalen næste år.

- Hvad det kommer til at koste, ved vi endnu ikke, siger han.

Under de netop afsluttede budgetforhandlinger pegede de konservative på, at en skattelettelse kunne finansieres med penge fra kommunens nuværende kassebeholdning.

Jens Kr. Yde peger på, at indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) netop kritiserer kommunerne for at have for store kassebeholdninger, og ikke at sende pengene retur til borgerne.

- Vi skal ikke redde resten af Danmark med vores forslag, men vi mener, at vi ligeså godt kan udnytte muligheden for at sætte skatten ned, når alt, herunder den sunde fornuft og vores regering, taler for det, siger Jens Kr. Yde.

Tal fra Indenrigsministeriet viser, at 10 kommuner samlet sænker skatten med 120,6 millioner kroner. Til gengæld hæver seks kommuner i alt skatten med 189,8 millioner kroner. Derfor stiger kommuneskatterne samlet med 69,3 millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.