Konservative vil gøre København til Stockholm

Københavnske tilflyttere giver overskud til byen på 500 millioner. Men det kan gøres bedre, siger Konservative

Konservative vil gøre København til Stockholm

Det kan godt være, at København hvert år får et overskud på cirka 500 millioner kroner, fordi der årligt flytter 10-11.000 personer til den danske hovedstad, sådan som Berlingske fortæller lørdag.

Men det er langtfra godt nok, mener Rasmus Jarlov, som er leder af den konservative gruppe i Københavns Borgerrepræsentation. Han mener, at overskuddet nærmest er skabt på trods af den førte politik og ikke på grund af den.

- Det går godt i København, men det burde gå endnu bedre. København får en masse foræret, fordi den er hovedstad og dermed tiltrækker arbejdspladser og en masse stærke lønmodtagere, som flytter til byen i øjeblikket, siger Jarlov til Ritzau.

- Til sammenligning har Stockholm en vækst, som er langt større end i København, og det har den, fordi den i modsætning til København har ført en erhvervsvenlig og vækstskabende politik, siger han.

Den konservative politiker mener ikke, at det er "godt nok, at København har en vækst, som er højere end i Nordjylland", hvis man taber terræn til de øvrige storbyer i Nordeuropa - eksempelvis den svenske hovedstad.

- Vi er ved at tabe det internationale kapløb, fordi København stiller sig tilfreds med, at man klarer sig lidt bedre end i resten af landet i stedet for at kigge ud over grænserne og se, at vi faktisk bliver sejlet bagud, siger Rasmus Jarlov.

Han foreslår, at byens politikere fremadrettet fører "en politik, der er positiv over for erhvervslivet".

Den konservative leder i København vil blandt andet sænke erhvervsafgifterne, parkeringspriserne og indkomstskatten. Derudover vil han have sat skub i byggeriet af en planlagt havnetunnel, og så skal kommunen droppe de mange "ineffektive" akutjob.

- Vi er nødt til at føre en politik, der er positiv over for erhvervslivet, og ikke bare lade os nøjes med de ting, der kommer af sig selv, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.