Konservative vil lette skat med udgiftsstop

Med offentligt udgiftsstop kan danskerne få store skattelettelser, siger De Konservatives leder, Lars Barfoed.

Konservative vil lette skat med udgiftsstop

Skatterne kan sænkes med 30 milliarder kroner, hvis der sættes lås på den offentlige sektor, så udgifterne indtil 2020 kun må stige med inflationen.

Sådan siger De Konservatives leder Lars Barfoed, før han mandag forhandler skattereform med finansminister Bjarne Corydon (S).

- Vi kræver, at skattelettelser betales af besparelser, mens regeringen vil betale med andre skatter og afgifter. Vores skatteoplæg er skattelettelser på 30 milliarder kroner. Det betales ved et stop for stigning i den offentlige sektors udgifter, siger Lars Barfoed.

De Konservative vil helt sløjfe topskatten og hæve beskæftigelsesfradraget. Men partiet sætter foden ned for at forringe rentefradraget fra 25 til 20 procent fra 2017 til 2020, som regeringen foreslår.

- Det er ikke klogt at ændre rentefradraget i en krisetid på boligmarkedet, siger Lars Barfoed.

Han afviser også regeringens forslag om at fremrykke beskatning af kapitalpensioner fra 2013, som sikrer regeringens skattelettelser.

- Det er endnu en form for øget skat. Folk får ikke skattefradrag nu, men skal så heller ikke betale skat af kapitalpensionen senere. Det er et af de elementer, vi er interesserede i at få ud af en samlet pakke, siger Lars Barfoed.

Han siger blankt nej til at beskære folkepensionens grundbeløb med 13.600 kroner for velstillede ældre.

- Vi vil ikke straffe folk for at spare op til en god pension. De skal belønnes, ikke straffes, siger han.

Lars Barfoed kan sikre regeringen flertal for en blå skattereform sammen med Liberal Alliance. Men det bliver ikke let, mener han.

- Det er meget svært, fordi vi vil betale skattelettelserne med spareøvelser i den offentlige sektor. Vi ønsker nulvækst i de offentlige budgetter indtil 2020, siger han.

/ritzau/