Coronavirus

Konservative vil stryge restriktioner og starte forfra

Alle restriktioner skal fjernes helt. Og så skal man begynde forfra med at indføre de nødvendige, mener K.

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil have Folketinget til at begynde forfra med at indrette de danske restriktioner. (Arkivfoto)

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil have Folketinget til at begynde forfra med at indrette de danske restriktioner. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Forsamlingsforbud, indviklede afstands- og arealkrav, særlige Superliga-regler og elever, der møder i skole på halv tid.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, kender ikke én eneste person, der kender alle de danske restriktioner - og det duer ikke.

Han mener, man bør viske tavlen ren og begynde forfra.

- Vi er så langt i pandemien nu, at vi skal begynde på et blankt stykke papir. Og så skal vi lave de retningslinjer, der er brug for, siger Søren Pape Poulsen.

- Alt er åbent, medmindre vi beslutter noget andet.

Adspurgt om, hvorvidt det ikke er sådan, at tingene allerede forholder sig, svarer Søren Pape Poulsen, at månedsvis af stramninger og lempelser har gjort landskabet af restriktioner nærmest uforståeligt.

- Jeg kender ikke ét menneske, der kan forklare mig, hvad alle restriktioner er. Jeg kender ikke én politiker, der ved det. Der er efterhånden så mange ting, der er åbne, ikke åbne og halvt åbne.

Men hvilke restriktioner vil Konservative genindføre, hvis tavlen viskes ren?

Søren Pape Poulsen påpeger blandt andet, at det stadig er for tidligt at lade nattelivet åbne igen.

- Det kan godt ske, at det at være beruset klokken 04 om natten på et diskotek måske ikke er det, vi er klar til endnu, siger han.

- Der er nogle ting, som stadig skal være lukkede, men det vil vi gerne tale med sundhedsmyndighederne om.

Han begrunder forslaget med, at Danmark står stærkere imod coronaepidemien end før.

Fredag var i alt 163 personer coronasmittede patienter indlagt. 33 af dem lå på intensivafdeling, og af dem var 23 forbundet til en respirator.

16,7 procent af danskerne er blevet vaccineret med to stik mod coronavirus, mens yderligere 10,8 procent har påbegyndt processen, men stadig venter på stik nummer to.

DF: - Vi skal diskutere mundbind

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, bakker som udgangspunkt op om tankerne i forslaget, men han vil gerne se noget lidt mere konkret.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi får en mere konkret diskussion af restriktioner, og jeg har det ønske at sætte fokus på spørgsmålet om mundbindet.

- Vi skal huske, at mundbindet kom til os på baggrund af, at sundhedsmyndighederne i lang tid havde sagt, at det ikke var et særligt effektivt initiativ i bekæmpelsen af corona.

- Nu har vi haft det i en periode, og nu skal vi finde ud af, om vi mest har det, fordi det er en pædagogisk påmindelse til os, eller om det egentlig har en sygdomsdæmpende effekt, siger DF-formanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.