Konsulent-containeren

Vi ser dem overalt. Farende sælgere med snakketøjet i orden kører i dem. Politiet rykker ud med hunde i dem og fordringsfulde familier har dem i garagen.

Politiet kører Ford Mondeo, det forstår vi godt. Det er nemlig svært at finde en model, der kører bedre og har mere plads til prisen.

Politiet kører Ford Mondeo, det forstår vi godt. Det er nemlig svært at finde en model, der kører bedre og har mere plads til prisen.

Og lur os, om ikke en af dine venner også har et eksemplar. Vi taler om Ford Mondeo stationcar, eller en af Danmarks mest solgte stationcars. Den herværende model har vi kendt siden 2000, men er siden hen forbedret løbende, så den i dag stadigvæk forekommer at være et rigtigt godt køb. Det er der flere årsager til: Rejsende bag kan krydse benene og bagagerummet er stort. Bag rattet er der storbilfornemmelse i Mondeo. Og udsigten til det flotte instrumentbord gør ikke oplevelsen dårligere. Her i den faceliftede udgave opleves plastikkvaliteten endnu bedre. Men dørene lukker stadigvæk med samme lidt billige fornemmelse. Men det glemmer man alt om, når bilen startes. Fra førersædet virker den lille og let - den kommer lige så adræt omkring som en mindre vogn. Det giver bonus på en snoet vej, hvor undervogn og styretøj går op i en højere enhed. Vognen er ganske enkelt sjov at køre. Mondeo stiller med en 2,0-liters maskine med 145 hestekræfter. Den er smidig og har godt overskud til overhalinger og kvik acceleration. Det hele takket være en lavere gearing. Skal det gå ekstra stærkt, giver et vrik med håndleddet gang i sagerne. Gearskiftet er en ren fornøjelse. Vores testbil er, som de fleste Mondeo, forsynet med Trend-udstyr. Prisen er 348.999 kroner.