Kontanter er tilbage i sjællandske busser og Flextrafik

Med kontanternes tilbagetog i busser og Flextrafik bliver alt som før, lyder det fra trafikselskabet Movia.

Nørrebro i København. Kontanter har været væk fra blandt andet busser på Sjælland under coronakrisen på grund af risiko for smitte. Nu bringer mobilitetsselskabet Movia dem tilbage. (Arkivfoto)

Nørrebro i København. Kontanter har været væk fra blandt andet busser på Sjælland under coronakrisen på grund af risiko for smitte. Nu bringer mobilitetsselskabet Movia dem tilbage. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Det bliver igen muligt at købe en billet med kontanter i busser på Sjælland, i nogle lokaltog og i Flextrafik.

Det sker, når Movia, der er Danmarks største mobilitetsselskab, onsdag som planlagt genindfører kontanter i den offentlige transport. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ændringen gælder også i de lokaltog, som Movia er inde over, for eksempel Tølløsebanen, Odsherredbanen og Lollandsbanen.

- Fra i morgen (onsdag, red.) tager vi igen imod kontanter i vores busser, lokaltog og Flextrafik.

- Det er vi glade for, men vi vil også gerne minde om at holde fast i de gode vaner (fra coronakrisen, red.) og betale digitalt, hvis man kan, siger Camilla Struckmann, der er direktør for Kommerciel og Kunder i Movia, i pressemeddelelsen.

Med kontanternes tilbagetog i busser og Flextrafik bliver alt ifølge Movia som før.

I busserne betyder det, at man som kunde skal være opmærksom på, at buschaufføren alene kan give tilbage op til nærmeste 100 kroner.

Og i flextrafikken tager chaufførerne kun imod lige penge, skriver Movia.

En ændring i flextrafikken er imidlertid, at mobilitetsselskabet har indført en abonnementsordning, som gør det muligt for en passager at betale for sine ture en gang om måneden.

Det var for at undgå risiko for smitte med coronavirus mellem passagerer og chauffører, at Movia sidste år valgte at sløjfe muligheden for at betale med kontanter. Det skete efter opfordring fra transportminister Benny Engelbrecht (S).

I Movias busser og tog har man derfor siden foråret 2020 selv skullet sørge for at skaffe en billet, inden man gik om bord.

Inden da udgjorde kontanter godt fem procent af Movias omsætning, oplyste Movia i juni.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.