Kontanthjælpsmodtager solgte skrot

I en periode på to år solgte mand fra Jammerbugt skrot, mens han modtog sociale ydelser

Foto: Michael Koch

Foto: Michael Koch

JAMMERBUGT:En kontanthjælpsmodtager i Jammerbugt Kommune er kendt skyldig i bedrageri. Han modtog i perioden 2011 til 2013 kontanthjælp samtidig med, at han solgte skrot. Tiltalte er tidligere straffet og fik derfor en fællesstraf på et års fængsel, hvoraf de fem måneder er udstået, derudover skal to måneder afsones. Resten af straffen er betinget, og skal derfor ikke afsones, hvis tiltalte lever op til de krav retten har fremsat.

Jammerbugt Kommunes Kontrolindsats havde i en periode fulgt mandens aktiviteter og har set, at der er forekommet dobbelt indkomst. Leder af Kontrolindsatsen Poul Anker Andersen er meget tilfreds med dommen:

- Når folk bevidst og groft tilegner sig offentlige midler på ulovlig vis, så er det godt, at retten følger op med en markant dom. Borgerne skal have det, de er berettiget til efter reglerne, men heller ikke mere – det er jo den fælles kasse, som det går ud over, siger Poul Anker Andersen.

Han oplyser, at de fleste tilfælde af misbrug opdages og løses i samarbejde med borgeren, således at rigtig mange sager løses i mindelighed med borgeren.

Kontrolenheden samarbejder med mange forskellige instanser både internt i kommunen og med politi og skat. Der er tale om snyd med sociale ydelser, når en borger modtager offentlige ydelser, som vedkommende ikke har ret til. Det kan enten være fordi borgeren opgiver urigtige oplysninger til kommunen eller undlader at oplyse om visse ændringer i sine personlige forhold.AA

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden