Kontanthjælpsreform skal holde hånd under de svageste grupper

Aftalen om at hjælpe de svageste forudsætter, at der er job. Hjælpen skal være realistisk, mener pædagoger.

Kontanthjælpsreform skal holde hånd under de svageste grupper

Der er gode takter i regeringens kontanthjælpsreform, men planerne skal være realistiske, mener Socialpædagogerne.

- Det er positivt, at udspillet lægger op til, at de svageste kontanthjælpsmodtagere skal have mere støtte og får ret til én koordinerende sagsbehandler, siger Socialpædagogernes formand, Benny Andersen.

Aftalen rummer mål om øget støtte af de svageste kontanthjælpsmodtagere:

"Der er en gruppe borgere på kontanthjælp, som er så udsatte, at de ikke kan tage imod en jobrettet indsats. De får ret til en mentor, som hjælper dem med at få stabiliseret deres liv så meget, at de med tiden kan deltage i en jobrettet indsats", lyder aftalen.

- Det er positivt, at regeringens udspil lægger op til at styrke den hånd, vi holder under de allersvageste grupper. Og at der til gengæld bliver højere til loftet i forhold til at støtte de, der kan yde lidt for deres kontanthjælp, mener Benny Andersen.

Ifølge Benny Andersen vil langt de fleste kontanthjælpsmodtagere hellere vil have et job end modtage kontanthjælp.

- Det forudsætter jo, at der er job, og så er det vigtigt at tale om, hvilken støtte der skal til for den enkelte til at kunne klare et job - stort eller lille, siger Benny Andersen.

Socialpædagogerne er enige i regeringens intention om, at alle så vidt muligt skal have eller udvikle en tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Alle kontanthjælpsmodtagere bør have en udviklingsplan, der skal følges for at få ydelsen, men planen skal være realistisk, og det skal være muligt at revidere den undervejs, siger Benny Andersen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.