Kontrastød er Klavs Bruuns hovedpine før VM

Landstræneren er glad for præstationerne i firenationersturneringen i Spanien, men kontrafasen halter.

Det danske kvindelandshold i håndbold nærmer sig VM-formen seks dage inden åbningskampen mod Japan.

25-25 mod Spanien i den sidste testkamp var et klart fremskridt, men der er fortsat et arbejde at gøre for trænerduoen Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind. Især kontrafasen har haltet i firenationersturneringen i Spanien.

- Især i første halvleg mod spanierne var det tydeligt, at vi stadig skal have finjusteret vores kontraspil.

- Spillerne behøver ikke skynde sig så meget. De tre bagspillere skal være tættere på hinanden, så vi ikke skal spille så lange afleveringer, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Heller ikke mod Angola lørdag var den danske kontrafase specielt opmuntrende, så det bliver et fokuspunkt, når den sidste forberedelsesfase bliver indledt på onsdag.

- Vi har ikke brugt så meget tid på det endnu, men jeg er fortrøstningsfuld og tror, at vi kan nå at gøre noget ved det i den tid, vi har tilbage inden VM.

- Spillerne er ret gode til at respondere på det, vi siger, og derfor tror jeg også, at vi får styr på, hvordan vi løber vores kontrafase, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Den uafgjorte kamp mod spanierne, som Danmark har haft store problemer med i de senere år, var en opmuntring.

Specielt forsvarsspillet var stærkt mod et spansk hold fyldt med individualister, og landstræneren rejser da også hjem med stor tilfredshed.

- Overordnet har præstationerne været gode igennem hele turneringen. Spillerne har været dygtige til at holde fast i de aftaler, vi har lavet. Det giver ro på bagsmækken, at basistingene sidder, som de skal, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Senere søndag vil han udtage VM-truppen, men han vil formentlig lade en enkelt plads stå åben, fordi flere spillere stadig kæmper med skader.

- Jeg er ret sikker på, at vi i første omgang udtager 15 spillere. Specielt er der spørgsmålstegn på højrefløjen, hvor Anne Mette Pedersen er på vej tilbage fra en skade. Jeg er spændt på, hvordan hun ser ud, når vi mødes på onsdag.

- Spørgsmålet er, om vi tager hende med fra start eller måske venter lidt med at skrive hende ind og spiller de første kampe med kun Trine Østergaard på den fløj, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.