Danmark

Kontroversiel Facebook-gruppe genopstår i ny version

Facebook-siden Offensimentum genopstår i en version 2.0. Mandag blev siden ellers lukket af Facebook.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

TEC--Facebook-Creeping Ads Foto: /ritzau/AP/Elise Amendola/arkiv

DANMARK:Den kontroversielle Facebook-side Offensimentum genopstår i en version 2.0.

Mandag blev siden ellers lukket af Facebook på grund af en koordineret chikane mod en blogger.

Den første version af Offensimentum havde omkring 105.000 medlemmer. På mindre end et døgn har den nye version fået flere end 9000 medlemmer.

Det skriver fyens.dk.

Gruppen blev i første omgang lukket, efter at flere medlemmer havde angrebet bloggeren Karina Muriel Mimoun via nettet og havde ytret trusler mod hende.

Det skete, da hun på bloggen Sweet Chili afslørede, hvordan en af bagmændene bag gruppen solgte snus og var begyndt at sælge et computerspil.

Offensimentum er kendt som et onlineforum, hvor medlemmerne blandt andet deler nøgenbilleder og udsætter andre mennesker for chikane og mobning.

- Jeg har tidligere skrevet om blandt andet digital svindel og svindlere på min blog, men der var jeg aldrig udsat for så meget chikane, som jeg har været efter at have skrevet en artikel om Offensimentum.

- Det er tankevækkende, har Karina Muriel Mimoun udtalt til DR.

I gruppen blev medlemmerne opfordret til at "kneppe" journalistens liv. Herefter fulgte store mængder chikane mod både bloggen og Karina Muriel Mimoun personligt. Hun har politianmeldt flere af tilfældene.

5699 står stadig i kø for at blive godkendt til den nye side, oplyser Rasmus Glud, der er medlem af gruppen, til fyens.dk.

Man kommer med i gruppen ved at blive inviteret af en af gruppens administratorer eller eksisterende medlemmer.

- At den gamle gruppe blev lukket er et kæmpe fuck dig til ytringsfrihed, et fuck dig til humor og et fuck dig til os som fællesskab, skriver en af brugerne i den nye gruppe ifølge fyens.dk.

Facebookgruppen Offensimentum og profilerne bag risikerer at blive slettet af Facebook. Det fremgår af en mail fra Facebooks nordiske pr-firma til Ritzau.

- Alt indhold reguleres af det samme sæt regler, uanset hvor på platformen det befinder sig. Indhold, der overskrider disse regler, vil blive fjernet, når Facebook modtager en anmeldelse, ligesom grupper eller profiler, der gentagne gange bryder reglerne, risikerer at blive slettet permanent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst