Fodbold

Kontroversiel russer spøger igen i fodboldens top

Vitaly Mutko er tilbage i det fine selskab i fodboldens verden, efter at han har været involveret i doping.

Russeren Vitaly Mutko var til stede ved et møde i Fifa onsdag.

Russeren Vitaly Mutko var til stede ved et møde i Fifa onsdag.

MOSKVA:Den tidligere russiske sportsminister Vitaly Mutko er tilsyneladende tilbage i fodboldens top.

Mutko, der er udelukket fra de olympiske lege på livstid, deltog i et møde i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) onsdag. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Tidligere i år blev Mutko flyttet fra posten som sportsminister til at være vicepremierminister i Rusland med ansvar for byggeprojekter.

Mutko har været involveret i en større dopingskandale, hvor den tyske tv-station ARD i en dokumentar hævdede, at Mutko har deltaget i at dække over et omfattende dopingprogram af russiske atleter.

Tidligere har Mutko besat præsidentposten i Det Russiske Fodboldforbund (RFU), men det er usikkert, om det er den position, han igen er vendt tilbage til.

AP skriver dog, at Mutko er vendt tilbage i en fremtrædende rolle i det russiske forbund.

RFU bekræfter, at Mutko var til stede på Fifa-mødet for at støtte Fifa-præsident Gianni Infantinos forsøg på at blive genvalgt til næste år.

Det er ikke lykkedes AP at få et svar fra RFU, hvad Mutkos rolle til Fifa-mødet var. Formelt er han stadig betragtet som RFU-præsident.

Sidste år meddelte Mutko, at det kun var midlertidigt, at han trådte tilbage som præsident. Det skete, efter at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) havde tildelt ham livsvarig OL-karantæne.

Mutko trak sig i december 2018 også fra sin post som leder af VM-komitéen. Fifa bød den beslutning velkommen forud for sommerens fodboldslutrunde i Rusland.

Ved VM dukkede Mutko dog alligevel op til en træning hos det russiske fodboldlandshold, hvilket medførte en del kritik.

ritzau/