EMNER

Koordinator, nej tak

Vil ikke ansatte koordinator samtidig med, at folk på gulvet fyres

Ole Jespersgaard (V). Arkivfoto

Ole Jespersgaard (V). Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Det blev et klart nej fra politikerne i social- og sundhedsudvalget, da de skulle tage stilling til et forslag fra forvaltningen om at ansætte en frivilligkoordinator til at styrke samarbejdet mellem de frivillige og civilsamfundet. Det ville koste 450.000 kroner om året.

- Vi har sagt, at det skal vi ikke. Når vi skal fyre folk ude på gulvet, så skal vi ikke til at have nogle flere koordinatorer, siger udvalgsformand Ole Jespersgaard (S) med henvisning til, at der foregår store generelle besparelser på området.

- Hvis det er vigtigt at gøre det, må de finde ud af at, at nogle dem, der er ansatte, gør det.

Ole Jespersgaard stiller sig også tvivlende overfor, at det er muligt at finde mange frivillige indenfor handicap- og sundhedsområdet.

- Vi vil ikke bare fyre fra bunden af og ansætte koordinatorer og så sige, at nu kan de frivillige overtage. Det tror vi ikke, at de kan - ikke indenfor alt, i hvert fald. Indenfor socialpsykiatrien er det næsten umuligt at få frivillige, for dem, der er pårørende, har nok at se til til daglig, siger Ole Jespersgaard.

Han peger også på, at det kan være tunge emner at sidde med i sin fritid, hvis man skal være frivillig indenfor socialpsykiatrien.

- Det er nemmere at få frivillige for eksempel til plejehjem, mener han.

Tanken med forslaget var, at de frivillige kunne være en hjælpende hånd, et menneske at tale med eller opleve noget sammen med.

- Ved at inddrage foreninger, organisationer, pårørende og andre kan vi som kommune være med til at styrke medborgerskabet og civilsamfundet, lød det i sagsfremstillingen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.