Brønderslev

Kor på turné i Norge

Stor oplevelse for kor

Evangeliets Gyldne Sange har været på turné i Norge. Privatfoto

Evangeliets Gyldne Sange har været på turné i Norge. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Seniorkoret "Evangeliets Gyldne Sange (EGS)" har netop afviklet en vellykket koncertturné til Bergen i Norge.

Koret, der består af 25 modne mennesker fra forskellige kirkelige sammenhænge på Brønderslev-egnen, har gjort det til deres varemærke at synge de gamle evangeliske vækkelsessange, som var elsket og kendt af tidligere generationer, og som blev sunget i kirker og missionshuse ud over hele norden.

Mange af sangene er vokset ud af de vækkelsesbevægelser, som vi i dag står i stor gæld til, og som har sat sit umiskendelige præg på kirkelivet helt op til vores egen tid. EGS akkompagneres af et righoldigt udvalg af instrumenter, der foruden klaver tæller violiner, guitarer, harmonikaer, banjo, trompet og saxofon.

Koret besøgte fire forskellige kirker på turen til Bergen, og samtlige steder medvirkede man ved arrangementer og gudstjenester. Korets sange og musikstil blev godt modtaget, og det var en dejlig oplevelse at erfare, at sangen og musikken vakte både begejstring og glæde hos tilhørerne, som gav klart udtryk for, at de enkle sange var til både opmuntring og trøst. Koncerterne, som bliver benævnt "Mindes du sangen", indbefatter foruden sange af koret også duetter, soloer, mandskor og instrumentalnumre. Det er et væsentligt element i alle koncerterne, at tilhørerne inddrages i sangen.

Ud over koncerterne var der også tid til at nyde den uforlignelige norske natur. Højdepunktet var den fantastiske togtur fra Voss til Flåm, hvor naturen viste sig fra sin allersmukkeste side. Dybe kløfter med brusende elve og birketræer klædt i efterårsfarver blev afløst af scenerier med sneklædte bjerge og brusende vandfald. Som en ikke uvæsentlig sidemandsgevinst kom der kun to dråber regn på hele turen. Det er man vist ikke forvendt med på vestkysten i Bergen-området.

I de seneste par år har "Evangeliets Gyldne Sange" arrangeret "Mindes du sangen" aftener rundt om i Nordjylland i forskellige kirkelige sammenhænge. Der har været stor opbakning til disse arrangementer, og der er ingen tvivl om, at koret udfylder en vigtig opgave ved at holde liv i de gamle, elskede sange, som var en væsentlig del af den kristne tradition for blot få år siden, og som stadig ligger på rygmarven hos mange kristne.

På spørgsmålet om repertoiret siger korets leder, Bent Andersen fra Brønderslev:

- De sange, vi synger, er enkle med et klart bibelfunderet budskab. De handler i det store og hele om "Jesu død på korset" og "Himlen". Melodierne er iørefaldende og sangbare, og det er vores erfaring, at tilhørerne ganske enkelt ikke kan lade være med at synge med"

Koret har tidligere år været på en række koncertturnéer i både Danmark og Norge, ligesom der har været arrangeret vellykkede ture til Færøerne og Rumænien, hvor mange kristne forsamlinger er blevet opmuntret og inspireret af korets besøg. EGS skal synge ved en række arrangementer her i efteråret, som alle er åbne for interesserede. Man kan holde sig orienteret og få oplysninger om korets koncerter og arrangementer ved at klikke på www.egsnet.dk, hvor man også kan finde oplysninger om udgivelser af cd’er og dvd.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.