Koranbrændende præst er ny på al-Qaedas dødsliste

Islamkritisk amerikansk præst er kommet på al-Qaeda-dødsliste. Listen tæller også tre danskere.

Koranbrændende præst er ny på al-Qaedas dødsliste

Den kontroversielle amerikanske præst, Terry Jones, der i 2011 fik verdensomspændende opmærksomhed ved at brænde en koran af i sin Florida-baserede kirke, kan nu finde sit eget navn på en for ham knap så betryggende liste.

Sammen med 10 andre står han nemlig på den seneste dødsliste, der er blevet lagt op på terrorgruppen al-Qaedas internet-tidsskrift Inspire.

På listen har han følgeskab af tre danskere.

Carsten Juste, der var ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten under Muhammed-krisen, Muhammed-tegneren Kurt Westergaard og Flemming Rose, der i 2005 skrev den artikel, der ledsagede de skæbnesvangre Muhammed-tegninger.

Dødslisten bliver jævnligt lagt ud på al-Qaeda-netværkets net-medie Inspire med opdaterede navne på menneskelige terrormål.

Ifølge den svenske terrorekspert, Magnus Ranstorp, har alle de tre danske navne stået på listen før, og han vurderer derfor, at opmærksomheden omkring dem ikke er blevet mindre med årene:

- Det er ikke første gang, listen er lagt ud. Den er offentliggjort før og ligger der konstant. Det, at den ligger der konstant, tyder på, at opmærksomheden ikke er mindsket, siger han.

- Alle de danske navne har været der tidligere, fortsætter han.

Samtidig med, at Inspire bringer dødslisten, opfordrer tidsskriftet også til soloangreb, hvor enkeltpersoner forbryder sig mod andre, som det for eksempel er set med selvmordsbombeangreb.

Den amerikanske præst Terry Jones er ikke det eneste nye navn på listen. Også Stephane Charbonnie, der er udgiver af et fransk satirisk magasin, samt Morris Swadiq kan som noget nyt findes på al-Qaeda-listen.

Terry Jones er efterhånden en uvelkommen mand flere steder. Ud over at have sit navn på terrorgruppens dødsliste, er han nemlig dømt til døden in absentia i Egypten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.