Fjerritslev

Korrespondent kringsat af fjender

TV 2-journalist Rasmus Tantholt holdt hudløst ærligt foredrag om sit arbejde i verdens brændpunkter, bla. Paris

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rasmus Tantholdt sælger mange bøger. Foto: Flemming Dahl Jensen

FJERRITSLEV:Det var noget af et tilløbsstykke, da Elevforeningen på Han Herred Efterskole havde taget initiativ til at få krigskorrespondent Rasmus Tantholdt til at holde foredrag tirsdag aften.

Nuværende og tidligere elever samt forældre og mange fra skolens opland var mødt frem for at få en øjenvidne beretning fra nærmeste hold. Rasmus Tantholdt har netop været direkte på TV 2 fra terrorangrebene i Paris indenfor de sidste 24 timer - det kunne ikke blive mere aktuelt.

Stemningen i den store idrætshal, hvor foredraget foregik, var intens fra starten, for der blev startet med fællessangen af den norske forfatter Nordahl Grieg: Krigsat af Fjender. Den garvede korrespondent var meget berørt af sangen. Han fortalte, at nogle gange var glasset fyldt. Så var man som menneske var nødt til at trække stikket.

Tilhørerne sad måbende og lyttede til en hudløs ærlig Rasmus Tantholdt, hvor han blandt andet fortalte:

- Det er hårdt at møde mennesker med skæbner - de er utrøstelige. Det er meget grænseoverskridende, at vise en person på landsdækkende tv, som lige har mistet en datter i Paris, sagde Rasmus Tantholt.

- Mit arbejde er at sætte ansigter på begivenheder, jeg prøver at give et bidrag til at forstå, hvad der sker rundt om i verdenen. Det er vigtigt for mig at gøre tingene nærværende, jeg skal så tæt på ilden som muligt uden at brænde mig. Nogle gange kan der godt være et etisk dilemma, men så skal jeg tænke på at dække virkeligheden og ikke blande mig.

Siden 2003 har Rasmus Tantholt været rundt i verdens mange brændpunkter og dækket krig, terror, oversvømmelser samt belyst mange andre menneske skæbner.

- Det skal begejstre en at skulle ud på en ny opgave, uanset hvor slem den er. Hvis ikke skal man stoppe som korrespondent, sagde Rasmus Tantholt.

Aftenen sluttede med spørgsmål fra salen og signering af Rasmus Tantholdts bog: Verden er stadig ny.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.