Jacob Zuma erklærer sig uskyldig efter udsættelse af retssag

Forsvarer for Sydafrikas ekspræsident har brug for mere tid, og dommer har udsat en korruptionssag.

En sydafrikansk domstol har fredag udsat en korruptionssag mod Jacob Zuma til 8. juni. Det skete efter blot et kvarters retsmøde fredag i Durban. Foto: Reuters/Rogan Ward

En sydafrikansk domstol har fredag udsat en korruptionssag mod Jacob Zuma til 8. juni. Det skete efter blot et kvarters retsmøde fredag i Durban. Foto: Reuters/Rogan Ward

En sydafrikansk domstol har fredag udsat en korruptionssag mod Jacob Zuma til 8. juni, så forsvaret har tid til at forberede sagen.

Efter et kort retsmøde talte den tidligere præsident i Sydafrika til sine politiske tilhængere uden for landsretten i Durban.

- Sandheden vil komme for en dag. Hvad har jeg gjort? Jeg er uskyldig, indtil andet er bevist, siger Zuma på modersmålet zulu.

Ekspræsidenten hævder desuden, at hans modstandere spreder løgne om ham.

Den tidligere præsident er tiltalt for 16 anklagepunkter. Det drejer sig om blandt andet bedrageri, korruption, afpresning og hvidvaskning af penge.

Sagen blev udsat efter et kvarters retsmøde fredag formiddag i landsretten.

- Denne sag er udsat til 8. juni 2018. Det er en foreløbig dato, siger dommer Themba Sishi efter dialog med forsvarer og anklager.

Anklagepunkter i sagen retter sig mod forhold, der går helt tilbage til 1999.

Zuma var fredag formiddag også til stede under retsmødet.

Den tidligere præsident, som omsider trak sig som partiformand i februar efter massivt pres, er blevet mødt af en række anklager om korruption.

Han anklages blandt andet i forbindelse med en våbenhandel til flere milliarder i 1999. Han har desuden ifølge anklagemyndigheden profiteret af venskabet med den indiske familie Gupta.

Da Zuma trak sig som formand for Den Afrikanske Nationalkongres (ANC), valgte Sydafrikas parlament Cyril Ramaphosa som ny præsident.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.