Dronninglund

Kortere skoledag

Line Vanggaard Pedersen vil have byrådet til at presse regeringen

Line Vanggard Pedersen: - De lange skoledage ødelægger både folkeskoler og familiens hverdag. Privatfoto

Line Vanggard Pedersen: - De lange skoledage ødelægger både folkeskoler og familiens hverdag. Privatfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Skoledagene er alt for lange for eleverne. Det er baggrunden for, at det konservative byrådsmedlem, Line Vanggaard Pedersen, til det kommende byrådsmøde stiller forslag om, at Brønderslev Kommune går nye veje, og skaber en kortere skoledag for eleverne.

- I Brønderslev Kommune har vi nogle gode folkeskoler, som formår at have en høj undervisningskvalitet. De nye lange skoledage risikerer dog at ødelægge vores gode folkeskoler og familiernes hverdag.

Line Vanggaard Pedersen nu vil have byrådet til at søge dispensation til at korte nogle af de mange nye timer af.

I forskellige kommuner rundt omkring i landet har lokale konservative ildsjæle allerede sendt forslaget til borgmesteren, og nu melder de lokale konservative i Brønderslev sig også på banen.

For lang skoledag

- De lange skoledage gavner ikke kvaliteten af vores lokale folkeskoler. Vi mener derfor ganske enkelt, at skoledagen er blevet for lang for eleverne.

- Derfor var vi ikke langsomme til at tage initiativet til os, fra Aarhus, om at søge dispensation. Kvaliteten af undervisningen er vigtig, men der skal altså også være plads til fritidsjobs, sport og ikke mindst samvær med familien, forklarer Line Vanggaard Pedersen, der er medlem af børn og skoleudvalget.

De lokale konservative foreslår helt konkret at gøre de nu tvungne lektiecaféer frivillige igen og at undersøge muligheden for at droppe nogle af de såkaldt understøttende undervisningstimer, der har været meget udskældte, og som ikke nødvendigvis har fagligt indhold.

Går til minister

- Vi vil have byrådet til at tage kontakt til Undervisningsministeriet for at søge om mulighed for at droppe nogle af de unødvendige timer og dermed afkorte skoledagen igen, forsætter Line Vanggaard Pedersen.

Alene de to mindre ændringer vurderes at afkorte skoledagen med ca. en time om dagen på baggrund af en undersøgelse fra OECD.

- Tal viser, at antallet af unge, som tager en erhvervsuddannelse er faldende i Brønderslev Kommune, og svarer derfor ikke overens med behovet for arbejdskraft.

Plads til fritidsjob

- Med kortere skoledage vil de unge kunne tage et fritidsjob i erhvervslivet og få lov til at snuse til erhvervene, hvilket i sidste ende vil kunne skabe chance for læreplads og større tilslutning til erhvervsuddannelserne, vurderer Line Vanggaard Pedersen.

- Danske skoleelever skal nu gå i skole næsten 11.000 timer, hvilket er omkring 50 procent mere end skoleelever i Sverige og Norge. De ekstra lange dage skyldes blandt andet, at lektiecaféerne ikke længere er frivillige.

- Lektiecaféer er fornuftige for de elever, som har brug for dem, men det giver ikke mening at tvinge alle elever til at deltage. Ressourcerne bruges bedst på dem som virkelig har behov for det. Det er det faglige indhold det handler om, for at holde kvaliteten oppe i folkeskolen, så lad os nu få kigget skolereformen efter - Det er tid til handling, ikke snak, slutter Line Vanggaard Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden