Lokalpolitik

Kostbar renovering i Hanstholm

Istandsættelsen af bygninger ved Hanstholm Fyr kan løbe op i det dobbelte af de 16 mio., som kommunen har afsat, mener støtteforeningsformand

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bygningerne ved fyret har været i forfald i en årrække. Foto: Peter Mørk

HANSTHOLM:Thisted Kommune vil i de kommende år bruge over 16 mio. kr. på renovering af bygningerne omkring fyret i Hanstholm.

Det er mange penge. Men måske er det snarere det dobbelte beløb, der skal bruges, hvis de forsømte bygninger skal sættes i stand, mener Poul Erik Skov Sørensen, formand for Hanstholm Fyrs Støtteforening.
Fyrkomplekset ejes af Thisted Kommune, men i en årrække har det været de frivillige i støtteforeningen, der har stået for opsynet med, og den - nødtørftige - vedligeholdelse af, bygningerne.
Og det kan ses, at det er længe siden, der for alvor har været sat ressourcer ind på de bevaringsværdige bygninger på Hanstholms højeste punkt. Tagplader og tagrender er faldet ned, og mange steder er der revner i murværket og omkring vinduerne.
Så Poul Erik Skov Sørensen er glad for, at der nu bliver sat penge af på det kommunale budget til bygningerne. Både miljø- og teknikudvalget og arbejdsmarkeds- og kulturudvalget har i denne uge godkendt frigivelsen af 350.000 kroner, som er afsat på kommunens budget for i år.

Mindst 30 mio. kr.

På budgettet for 2013 - der endnu ikke er endeligt vedtaget - figurerer der to millioner kroner til formålet. Desuden står der på investeringsoversigten for 2014 yderligere to millioner, og hvert af de følgende tre år yderligere fire millioner.

- Jeg vil godt vædde på, at det kommer til at koste mindst 30 millioner, siger Poul Erik Skov Sørensen, der - ud over en fortids som friskoleleder og kommunalpolitiker - også har en fortid som byggetekniker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.