KPK Døre & Vinduer tilføres 30 job

Inwido-koncernen har truffet endelig beslutning om, at produktion flyttes fra Sjælland til Mors

KPK Døre & Vinduer kan nu se frem til at skulle udvide produktionen på Rogalandsvej i Nykøbing. Arkivfoto: Bo Lehm

KPK Døre & Vinduer kan nu se frem til at skulle udvide produktionen på Rogalandsvej i Nykøbing. Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:Efter gisninger står det nu klart: Inwido-koncernen har besluttet at flytte en del af sin vinduesproduktion fra Sjælland til Mors.

Det betyder, at i alt 30 stillinger rykkes fra Frovin Vinduer og Døre i Ugerløse til KPK Døre & Vinduer på Rogalandsvej i Nykøbing, hvor virksomheden i forvejen beskæftiger godt 200 medarbejdere. Det er produktionen af koblede vinduer og døre, der nu skal integreres i firmaet på Mors.

- Vi har en meget strømlinet og effektiv produktion af vinduer og døre hos KPK Døre & Vinduer på Mors, og den ønsker vi nu at udvide. Det sker dels som følge af en stigende efterspørgsel efter de danskproducerede døre og vinduer fra KPK af meget høj kvalitet, og dels som følge af, at Frovins produktion i Ugerløse flyttes til Mors. Alt i alt kommer det til at bevirke en del ekstra aktiviteter og arbejdspladser, forklarer adm. direktør i Inwido Denmark Mads Storgaard Mehlsen i en pressemeddelelse.

Hos KPK Døre & Vinduer er direktør Henrik Nyby godt tilfreds med udvidelsen og anerkendelsen:

- Det er klart, at vi ser det som en stor cadeau, at vi er valgt som fremtidigt produktionssted for Frovins døre og vinduer. Vi vil gøre alt for at løfte opgaven tilfredsstillende i samarbejde med nye og eksisterende medarbejdere, siger han.

Udover KPK Døre & Vinduer og Frovin Vinduer og Døre ejer Inwido Denmark, der har hovedsæde i Aalborg, også Outline Vinduer i Farsø, PRO TEC Vinduer i Holstebro og Art Andersen Cph i København. Alle produktionssteder er løbende blevet optimeret efter de nyeste produktionsprincipper, og netop produktionen i Ugerløse stod over for en omfattende renovering. Derfor stod valget mellem en renovering eller en flytning af produktionen, og valget faldt på det sidste. Udlandet har dog aldrig været på tale:

- Store dele af branchen er efterhånden flyttet til udlandet, og det forstår vi faktisk ikke. Vi vinder meget på vores danske kvalitet og nærhed til kunderne, og det er et helt afgørende kendetegn for os. Derudover kan man med en effektiv og moderne produktion i Danmark sagtens konkurrere med priserne i udlandet - produktionsprisen er faktisk cirka den samme, hvis du vel at mærke anvender de nyeste produktionsmetoder, pointerer Mads Storgaard Mehlsen videre i meddelelsen.

Mads Storgaard Mehlsen håber, at en stor del af medarbejderne hos Frovin Vinduer og Døre i Ugerløse vil flytte med til Mors. Alle medarbejdere er nemlig blevet tilbudt at fortsætte ansættelsen hos KPK Døre & Vinduer på Mors, men det er dog fortsat uvist, hvor mange der vælger at tage imod tilbuddet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.