Kræftens Bekæmpelse undskylder og betaler støtte tilbage

Bidragydere var ved en fejl blevet opkrævet knap 400.000 kroner i alt, som Kræftens Bekæmpelse tilbagebetaler.

Kræftens Bekæmpelse beklager inderligt, at bidragydere - som fejlagtigt havde fået opkrævet penge - selv skulle tage kontakt til organisationen for at få pengene refunderet. Nu får de pengene tilbage automatisk. Foto: Marie Hald/arkiv/Ritzau Scanpix

Kræftens Bekæmpelse beklager inderligt, at bidragydere - som fejlagtigt havde fået opkrævet penge - selv skulle tage kontakt til organisationen for at få pengene refunderet. Nu får de pengene tilbage automatisk. Foto: Marie Hald/arkiv/Ritzau Scanpix

Kræftens Bekæmpelse giver automatisk pengene tilbage til de bidragydere, som uretmæssigt har fået hævet samlet set 394.250 kroner.

Organisationen har ellers før meldt ud, at de berørte selv skulle henvende sig for at få deres penge retur. Men det er en uhensigtsmæssig løsning, som organisationen beklager dybt.

Det fortæller Ken Andersen, der er chef for fundraising og medlemmer hos Kræftens Bekæmpelse.

- Det var den løsning, der blev valgt intuitivt på rigtig kort tid, fordi det skulle gå stærkt. Og det var ikke den rigtige beslutning.

- Vi er rigtigt kede af det. Vi beklager mange gange. Og jeg vil også sige, at jeg er flov over, at det kunne ske, siger han.

På hver af de berørtes konto er der blevet trukket enten 150 eller 200 kroner. De er i august via brev eller e-mail blevet informeret om fejlen og betingelserne for at få pengene retur, skriver JydskeVestkysten.

Donorerne havde bundet sig til at donere et beløb årligt over fem år til Kræftens Bekæmpelse. Fejlen er sket, fordi organisationen ikke var opmærksom på, at perioden var udløbet.

For at få pengene tilbage på sin konto skulle man via e-mail eller telefon oplyse sit bankregistrerings- og kontonummer. Men den løsning er nu ændret, så de berørte ikke længere selv skal gøre en aktiv indsats.

Kræftens Bekæmpelse blev opmærksomme på de fejlagtige opkrævninger i starten af august og informerede derfor bidragyderne om, hvordan de kunne få refunderet støttekronerne, fortæller Ken Andersen.

- Derfor skrev vi en mail ud med det samme, hvor vi forklarede, at man kunne stoppe det i sin betalingsservice eller kontakte os, hvis man ikke ønskede at betale beløbet.

- Det er en beklagelig fejl, og det vil vi rette op på med det samme. Vi har besluttet, at alle, som bliver trukket fejlagtigt for de her beløb, de får refunderet deres penge, lyder det fra fundraising-chefen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.