Kræftmiddel giver biotekfirma milliardstigning i værdi

Kursen på Genmabs aktier steg med 11,2 procent

Genmab har hovedsæde i København og afdelinger i USA og Holland.Foto: Torben Åndahl/Scanpix

Genmab har hovedsæde i København og afdelinger i USA og Holland.Foto: Torben Åndahl/Scanpix

KØBENHAVN:Mandag aften kunne det danske biotekfirma Genmab offentliggøre, at de amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt deres kræftmiddel Daratumumab.

Tirsdag blev de belønnet på aktiemarkedet, hvor kursen på Genmab-aktien sluttede 11,2 procent højere, end da markedet åbnede.

Det betyder, at biotekfirmaet har oplevet en stigning i markedsværdien på knap fem milliarder kroner.

Midlet Daratumumab skal bruges til behandling af patienter med knoglemarvskræft, og Genmabs partner på det amerikanske marked, Janssen, står klar til at sende midlet, der vil blive markedsført under navnet Darzalex, på markedet inden for de kommende to uger.

For Genmab udløser det første kommercielle salg en engangsbetaling på 45 millioner dollar - svarende til 315 millioner kroner - og derfor er forventningerne til 2015 opjusteret med et tilsvarende beløb.

For 2015 venter biotekfirmaet nu en omsætning på 1025-1100 millioner kroner mod tidligere 725-800 millioner kroner.

Forventningerne til driftsresultatet steg til intervallet 625-700 millioner kroner mod 325-400 millioner kroner, før godkendelsen af Darzalex kom på plads.

Selv om Genmabs nye kræftmiddel, Darzalex, kommer med en pris i USA på næsten en million kroner for det første års behandling, så er lægemidlet prissat lavere end andre kræftmidler til behandling af myelomatose, eller knoglemarvskræft.

Det fortæller Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel, til Ritzau Finans.

Listeprisen på én behandling med Darzalax bliver på 40.950 kroner. Skal patienter have de anbefalede 23 behandlinger om året, løber det op i 941.850 kroner.

Tallet er dog opgjort før eventuelle rabatter, som sygekasserne forhandler hjem. Desuden falder prisen året efter til omkring 532.000 kroner, da patienten her kan nøjes med 13 behandlinger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.