Krænker af otte piger får taget computer og mobil

Retarderet mand dømt til anbringelse på institution efter overgreb. Brug af computer og mobil skal overvåges.

Krænker af otte piger får taget computer og mobil

Fremover må en 31-årig retarderet mand kun bruge computer og mobiltelefon, når han er under overvågning. Det har Retten på Frederiksberg bestemt torsdag.

Manden er dømt for seksuelle overgreb mod otte teenagepiger. Overgrebene er fundet sted i løbet af 2011 og januar 2012.

Ved torsdagens dom blev manden dømt til anbringelse på en institution for psykisk handicappede. På grund af mandens retardering kan han ikke straffes med en almindelig fængselsdom.

Et vilkår ved dommen er, at manden kan anbringes på en sikret afdeling - altså bag låste døre - hvis man skønner det nødvendigt undervejs.

Anklager Anne Birgitte Stürup forlangte, at manden skulle fratages retten til at benytte computer og mobiltelefon, fordi han netop havde brugt de værktøjer til at finde sine ofre.

- Jeg er meget tilfreds med dommen, siger Stürup efter rettens dom.

Det er kun anden gang i dansk retshistorie, at retten forbyder en dømt at bruge mobil og computer, medmindre der sker overvågning af personale.

Den første gang er sket i forbindelse med en pædofilidømt, som via nettet krænkede flere ofre, mens han var anbragt på institutionen Koefoedsminde. Den sag er anket til landsretten, hvor den skal behandles i april.

Den 31-årige retarderede mand overvejer nu sammen med sin advokat, Keld Pedersen, om dommen fra Frederiksberg skal ankes til Østre Landsret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst