Udland

Kræver dialog: Tyrkiets præsident gyder olie på vandene

Modsat premierminister Erdogan forsøger Tyrkiets præsident at gyde olie på Istanbuls oprørte vande.

Kræver dialog: Tyrkiets præsident gyder olie på vandene

Tyrkiets præsident, Abdullah Gül, forsøger igen at opfordre til dialog med de "legitime demonstranter", der de seneste to uger har protesteret mod en park, der skal nedlægges, og mod landets regering med premierminister Recep Tayyip Erdogan i spidsen.

Güls ord falder efter et intenst døgn med voldsomme kampe omkring Taksimpladsen i det centrale Istanbul, som også var udspringet for de langvarige folkeprotester.

Erdogan skulle efter planen onsdag mødes med bagmænd bag forrige uges demonstrationer i Gezi-parken, som regeringen har planer om at nedlægge og bebygge med barakker fra Det Osmanniske Rige.

Mens Erdogan har fastholdt en hård linje over for demonstranterne, som er blevet mødt med meget store mængder tåregas og peberspray, har Gül anvendt en mere forsonlig retorik.

- Hvis folk har noget, de er utilfredse med, så er det vores pligt at lytte til dem og gå i dialog med dem, siger Gül onsdag.

Præsidenten mener imidlertid, at man skal skelne mellem de "voldelige demonstranter" og de "lovlige demonstranter".

- Dem, som anvender vold, er en anden sag, og dem skal vi ikke tage med her. Vi må ikke give volden en chance. Deres handlinger ville ikke blive tilladt i New York, heller ikke i Berlin, siger Abdullah Gül.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst