Lokalpolitik

Kræver ekstern undersøgelse

Oplandslistens Søren Søe-Larsen var ikke enig, da resten af økonomiudvalget gav sin fulde opbakning til direktør Flemming Hansen

Oplandslistens Søren Søe-Larsen er ikke enig med resten af økonomiudvalget. Han kræver en ekstern undersøgelse af hele forvaltningskulturen i Rebild Kommune. Arkivfoto: Lars Pauli

Oplandslistens Søren Søe-Larsen er ikke enig med resten af økonomiudvalget. Han kræver en ekstern undersøgelse af hele forvaltningskulturen i Rebild Kommune. Arkivfoto: Lars Pauli

REBILD:Da flertallet i økonomiudvalget i Rebild Kommune i går gav sin fulde støtte til direktør Flemming Hansen, ville Oplandslistens Søren Søe-Larsen ikke være med.

- Jeg gav udtryk for, at jeg på det foreliggende grundlag ikke kunne være med i flertallets syn på sagen, siger Søren Søe-Larsen.
Opbakningen til direktør Flemming Hansen er økonomiudvalgets reaktion på den klage over Flemming Hansen, som byrådsmedlem Rikke Karlsson (DF) har sendt til borgmesteren.
I sin klage beskylder Rikke Karlsson direktøren for at lyve og tilbageholde vigtig information for sundhedsudvalget i en sag om flytning af 16 handicappede beboere på to af kommunens boformer.

Kræver ekstern undersøgelse

Søren Søe-Larsen vil have Rikke Karlssons klage undersøgt til bund, og når økonomiudvalget ikke vil undersøge sagen, så må andre gøre det, mener han.

- Jeg kræver en ekstern undersøgelse.
- Hverken borgerne i Rebild, personerne i sagen, forvaltningen, politikerne eller Flemming Hansen selv kan leve med, at alle de ting, der har været fremme i den her sag bare får lov til at hænge i luften, siger Søren Søe-Larsen.
Den opfattelse stod Søren Søe-Larsen imidlertid alene med.
Borgmester Anny Winther oplyser, at flertallet i økonomiudvalget traf deres afgørelse på baggrund af Rikke Karlsson klage og et notat, hvor Flemming Hansen redegør for sit syn på sagen.
- Flemming Hansen version af sagen er stort set identisk med Rikke Karlssons. Det er et spørgsmål om fortolkning, siger Anny Winther.

Borgerne må selv bedømme

På spørgsmålet om, hvorvidt det betyder, at flertallet i økonomiudvalget har valgt at tro på Flemming Hansens fortolkning frem for Rikke Karlssons, svarer Anny Winther:

- Vi har fuld tillid til Flemming Hansen.
Økonomiudvalgets flertalsafgørelse ændrer ikke Rikke Karlssons opfattelse af sagen.
- Jeg må konstatere, at den tillid, jeg gerne ville have genetableret til forvaltningen og til mine arbejdsvilkår, bestemt ikke er blevet bedre, siger hun.

Fortryder ikke sin kritik

Rikke Karlsson vil ligesom Søren Søe-Larsen fortsat arbejde for at få sagen fuldt belyst.

Og hun fortryder ikke, at hun gav udtryk for sin kritik i NORDJYSKE Medier, før hun gik til borgmesteren.
- Fordi jeg har fortalt om forholdene i medierne, kan borgerne og vælgerne nu selv vurdere sagen.
- Med økonomiudvalgets afgørelse kan jeg kun stille det spørgsmål videre til borgerne, som jeg stiller mig selv.
- Kan man have tillid til forvaltningen og til de politikere, der er valgt for at varetage borgernes interesse, spørger Rikke Karlsson.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.