Kræver erstatning i skudsag

Vestre Landsret tog mandag fat på at behandle en ankesag om erstatning til seks deltagere i et bandeopgør ved Hotel Jutlandia i Frederikshavn for tre år siden.

Der blev affyret mindst fem skud på pladsen udenfor Radisson Sas Hotel Jutlandia og skuddene ramte blandt andet igennem fordøren ind til hotellet nede i gulvhøjde. 
 Foto: Bent Jakobsen

Der blev affyret mindst fem skud på pladsen udenfor Radisson Sas Hotel Jutlandia og skuddene ramte blandt andet igennem fordøren ind til hotellet nede i gulvhøjde. Foto: Bent Jakobsen

De seks mænd sad fængslet i op mod et halvt år, men blev på grund af mangel på bevis frikendt for tiltalen om grov vold. De er tidligere i retten i Hjørring blevet nægtet erstatning for uberettiget fængsling. Afvisningen af kravet skete med henvisning til, at de med skiftende og utroværdige forklaringer selv havde givet anledning til fængslingen. De seks tiltalte kræver mellem 200.000 kr. og 300.000 i kr. i erstatning. Årsagen til skudopgøret uden for hotellet er aldrig blev klarlagt. Men forud var der et møde inde på hotellet mellem medlemmer af to bander. Retten i Hjørring vurderede, at de erstatningssøgende selv havde indset og accepteret, at de udsatte sig for en stor risiko for at blive anholdt og frihedsberøvet med deres tilstedeværelse i forbindelse med dette møde, der muligvis havde et kriminelt formål. Begge bander havde forberedt sig på angreb ved at medbringe skudsikre veste, og nogle medbragte også skydevåben. Begge grupper havde anbragt vagter uden for hotellet. To mænd blev såret ved skudopgøret.