EMNER

Kræver svar om Park og Vej

Håndværksrådet vil have svar fra kommunen om P&V’s arbejde for private

Håndværksrådet kræver nu et svar fra Park og Vej. Arkivfoto

Håndværksrådet kræver nu et svar fra Park og Vej. Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:På baggrund af flere artikler i NORDJYSKE Stiftstidende om Park & Vejs arbejde for private i Frederikshavn Kommune rettede Håndværksrådet i marts henvendelse til kommunen for at få opklaret, om Kommunalfuldmagten bliver overtrådt.

Den 30. april svarer Frederikshavn Kommune tilbage, at de fortsat ikke mener, at loven bliver overtrådt. Kommunen mener, at der er tale om tilfældigt opstået overskudskapacitet.

Det på trods af, at Park & Vej siden minimum 2005 fast har slået græs for Boligforeningen Vesterport til en kontraktpris på omkring 200.000 kroner om året.

Chefjurist i Håndværksrådet, Peter Andersen, er ikke tilfreds med det svar, Frederikshavn Kommune giver.

- Den omstændighed, at man gennem flere år fast udfører arbejde for en privat kunde, viser, at det ikke er en tilfældigt opstået eller midlertidig overskudskapacitet, men at det er en fast indkalkuleret kapacitet. Og det mener vi ikke, at de er berettigede til at gøre, siger Peter Andersen.

Han køber ikke kommunens argument om, at Park & Vej udfører arbejde for private for at minimere tiden, hvor deres maskiner står stille og derved ikke gør nogen gavn for skatteborgernes kroner.

- Når det er flerårigt, er man forpligtet til at tilpasse sin kapacitet efter det, der er nødvendigt, siger Peter Andersen, der mener, at Park & Vej skal huske på det, når de køber nye maskiner.

Han er klar til at bringe sagen op til en højere instans, hvis Park & Vej fortsætter med at lave fast arbejde for private og derved tager arbejdsopgaver fra de lokale entreprenører. Det er på vegne af Danske Anlægsgartnere, at Håndværksrådet er gået ind i sagen, og Peter Andersen lægger da heller ikke skjul på, at det er de private entreprenørers interesse, han varetager.

- Hvis ikke de holder op med det, vil vi forsøge at få tilsynsmyndighederne til at kigge på det.

I dette tilfælde er det Statsforvaltningen. De har tidligere udtalt kritik til Bornholms Kommune i en lignende sag.

Peter Andersen forventer, at Håndværksrådet inden for en uge eller to vil have et svar klar til kommunen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.