Udland

Kraftigt jordskælv ryster tyrkisk ferieby

Flere end 50 personer er indlagt med chokreaktioner efter et kraftigt jordskælv i det sydvestlige Tyrkiet.

Kraftigt jordskælv ryster tyrkisk ferieby

Et jordskælv, målt til 6,0 på richterskalaen, har søndag ramt et populært turistområde i den sydvestlige del af Tyrkiet.

Ingen er omkommet i rystelserne eller begravet under murbrokker, lyder det fra Tyrkiets nationale katastrofeberedskabscenter.

Jordskælvet fandt sted klokken 15.44 ud for kysten af Middelhavsprovinsen Mügla i nærheden af den lille ferieby Ölüdeniz, der er en populær destination for udenlandske og især britiske turister.

Ifølge provinsens sundhedsdirektør, Cihan Tekin, er 59 tyrkere indlagt på hospitaler i området, de fleste med traumer eller chokreaktioner over rystelserne.

En person fik alvorlige hovedskader, da vedkommende gik i panik under jordskælvet og hoppede ud af et vindue. To andre fik hjertetilfælde, da rystelserne stod på. Ingen turister skal være kommet noget til.

Kun få bygninger er blevet beskadiget, siger provinsens viceguvernør, Necmi Kurt, til tv-stationen NTV.

Selv om rystelserne kunne mærkes så langt som til Egypten, er der ingen meldinger om ødelæggelser i Tyrkiets naboland, Grækenland. Jordskælvets epicenter lå cirka 70 kilometer øst for den græske ferieø Rhodos.

- Det var skrækkeligt. Alle folk løb ud på gaden, men vi har ikke nogen skader, siger Kristos Pilatakis, der driver et lille hotel i Lindos på Rhodos, til det tyske nyhedsbureau dpa.

Tyrkiet gennemskæres af adskillige geologiske forkastninger på kryds og tværs af landet, og de forårsager hyppige større og mindre jordskælv.

Beboere i turistcentret Fethiye i Mügla-provinsen siger til NTV, at skælvet varede omkring 30 sekunder. Mange mennesker blev ude i det fri, mens efterskælv rystede området.

Et voldsomt jordskælv rystede 23. oktober sidste år det østlige Tyrkiet, hvor flere end 600 mennesker blev dræbt. Det blev 12. november fulgt af et nyt skælv, målt til 5,6, i samme område. Det kostede yderligere 40 mennesker livet.

/ritzau/AFP