Danmark

Kraftigt stormvejr rammer den jyske vestkyst

Vestjylland bliver ramt af vindstød med stormstyrke. Det kan føre til flyvende tagsten, oplyser DMI.

Storm med vindstød af orksnstyrke i Nordjylland Hirtshals Foto: Scanpix/Henning Bagger

Storm med vindstød af orksnstyrke i Nordjylland Hirtshals Foto: Scanpix/Henning Bagger

Det gælder om at finde vinterjakken frem og passe på flyvende tagsten i weekendens sidste timer. Søndag aften ventes den vestlige del af Jylland nemlig at blive ramt af voldsomt vejr.

Omkring klokken 22 søndag vil vindstød af stormstyrke nå den jyske vestkyst, lyder varslingen fra Danmarks Metrologiske Institut (DMI). Og med så kraftig vind er der meget at tage højde for, fortæller vagthavende Mogens Rønnebek.

- Det er noget, der kan give nogle stormskader. Det skal man være på vagt for. Når der er tale om vindstød af stormstyrke, kan vinden tage fat i løse ting som lette køretøjer, trampoliner eller tagsten, siger han.

Den vagthavende påpeger, at ødelæggelserne muligvis kan medføre spærrede togskinner og vejstrækninger.

Vindstødene, der rammer, vil måle mellem 25 og 30 meter i sekundet, afhængig af hvor på kysten man befinder sig. Det bliver betegnet som "voldsomt" ifølge Mogens Rønnebek.

Selv om den jyske vestkyst bliver hårdest ramt, bliver resten af Danmark også blæst igennem, vurderer han. Den vagthavende varsle en blæsende afslutning på weekenden over hele landet.

- Det kommer til at ruske noget. Det vil man selvfølgelig mærke på vestkysten, men i resten af landet vil man opleve en stødende vind, lyder det.

Søndag eftermiddag har DMI opdateret sit vejrvarsel. Også kysterne på Djursland, den østlige og sydøstlige del af Jylland og på Nordvestfyn er i fare for at blive ramt af vindstød af stormstyrke.

Vinden opstår ifølge Mogens Rønnebek på grund af et lavtryk fra den sydlige del af Nordsøen, som bevæger sig op mod Skagerrak i aftentimerne. Når det bevæger sig ind over Danmark, vil man opleve kraftig vind over hele landet.

Storebæltsbroen fraråder kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst. Det forventes at blive ophævet klokken 3 natten til mandag.

Vejdirektoratet advarer om, at flere broer bliver påvirket af vejret. Ved Lillebæltsbroen og Alssundbroen kan kraftig vind påvirke kørslen, mens vindfølsomme køretøjer frarådes at køre over Farøbroerne og Øresundsbroen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.