Krag vil stoppe medlemsflugt fra SF

Medlemstallet må ikke blive lavere, lyder det fra Astrid Krag, der kandiderer til formandsposten i SF.

Krag vil stoppe medlemsflugt fra SF

Tiden, hvor flere medlemmer forlader SF, end der nye kommer til, skal slutte. Det er målet for SF's måske kommende formand, sundhedsminister Astrid Krag.

- Hvis medlemmerne vælger mig som formand, vil jeg på min første dag hænge det aktuelle medlemstal op på opslagstavlen. Mit mål er, at medlemstallet ikke må blive lavere, lyder det fra Astrid Krag.

- I dag er der for mange, der melder sig ud af SF. For få melder sig ind. Det skal vi lave om på. Uden mange engagerede medlemmer kan vi ikke udvikle en god politik, der har forbindelse til virkeligheden.

Astrid Krag har her i weekenden fået en udfordrer i kampen om formandsposten, folketingsmedlem Annette Vilhelmsen. Hvor Krag ses som partitoppens kandidat, vurderes Vilhelmsen til at have stærk opbakning i baglandet og på venstrefløjen.

Astrid Krag foreslår blandt andet, at SF opretter udvalg og netværk, som løbende kan udvikle politik, og som ministre og ordførere kan sparre med.

Sundhedsministeren ønsker at ændre billedet af sig selv om en, der kun har opbakning fra de øverste lag i partiet.

Hun peger på, at hun som sundhedsminister har inviteret alle medlemmer til at påvirke politikken, og at hun faktisk ikke har siddet i Landsledelsen eller daglig ledelse, partiets øverste organer, det sidste år.

- Derfor bliver jeg også lidt ked af det, når jeg bliver fremstillet som en, der ikke vil inddragelse og demokrati. Jeg har i årevis arbejdet med netop det i SF, siger Krag.

SF har lidt over 15.000 medlemmer. Det er betydeligt mindre end i 2010 og 2011, hvor tallet var over 17.000. Men det er på niveau med 2008 og langt højere end tidligere. I 90'erne var der typisk 6000-7000 medlemmer af partiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.